- PUBLICITAT -

 

El pròxim divendres 19 de maig esteu convidats a una nova activitat del Grup d’Intervenció Comunitària de Castelló–La Fundació que tindrà lloc a La Musical. La doctora Verònica Zaragoza ens parlarà sobre Les dones Borja: històries de poder i protagonisme ocult, tema que coincidix amb el títol del seu darrer llibre publicat en la col·lecció “Biblioteca Borja Minor” de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians i l’editorial Tres i Quatre. La ponent serà presentada per Tobies Grimaltos.

Portada del llibre de Verònica Zaragoza

Qui eren les dones de la poderosa família Borja? Quin poder van tindre? Com va ser la seua vida? Estes són algunes de qüestions que la filòloga d’Ondara Verònica Zaragoza Gómez planteja en este llibre. L’obra aborda les biografies de set dones del llinatge Borja i el seu entorn: són tres parelles de mare i filla (Isabel i Tecla de Borja, Vannozza Cattanei i Lucrècia Borja, Maria Enríquez i Isabel de Borja i Enríquez), i una neboda de l’anterior (Lluïsa de Borja i d’Aragó), a més d’un retrat de grup de les monges borgianes de Santa Clara de Gandia.

Verònica Zaragoza és professora ajudant doctora en la Universitat de València. Prèviament, ha sigut investigadora postdoctoral en la Universidad Nacional de Educación a Distancia, on ha treballat i treballa en el projecte BIESES, i investigadora predoctoral en la Universitat de Girona, on realitzà una tesi doctoral dedicada a la poesía femenina de l’edat moderna (2016), amb el grup d’investigació NISE. LITERATURA CATALANA DE L’EDAT MODERNA. A més a més, ha sigut investigadora visitant en la University of Oxford i en la Benemérita Universidad Autónoma de Puebla (Mèxic).

PUBLICITAT

Vos esperem a la planta baixa de La Musical de Castelló a les 19.30 h del pròxim divendres, on podreu adquirir un exemplar de l’obra.

- PUBLICITAT -