- PUBLICITAT -

 

Les famílies de 58.925 alumnes amb beca menjador tindran un ‘val beca menjador’ per tal d’adquirir aliments a la cadena de supermercats Consum.

Educació de la Generalitat agraeix a la cooperativa Consum la col·laboració per a fer realitat aquesta mesura.

Les famílies més desfavorides que tenen la totalitat de la beca menjador rebran a casa un ‘val beca menjador’ amb un valor de 60 euros per alumne o alumna i per als primers 15 dies sense classe presencial, per a intercanviar-los per productes alimentaris als establiments Consum o Charter.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mentre dure la suspensió temporal de l’activitat educativa presencial decretada per contindre l’expansió de la malaltia COVID-19, mantindrà per a les famílies beneficiàries de la totalitat de la beca menjador i els i les alumnes dels 29 centres d’educació especial de tot el territori valencià un mecanisme per tal d’assegurar l’adquisició d’aliments gratuïts per a cobrir aquest servei.

La solució que ha adoptat Educació de la Generalitat per als vora 60.000 alumnes en aquesta situació de vulnerabilitat és la d’emetre ‘vals beca menjador’ de compra gratuïta de productes alimentaris als establiments de les cadenes Consum i Charter. Cada ‘val beca menjador’ té un valor de 60 euros per estudiant.

Dels 58.925 alumnes beneficiaris d’aquest servei d’emergència, 22.569 són de les comarques d’Alacant, 5.715 de les de Castelló i 30.641 de les de València.

Segons el conseller Vicent Marzà: “Durant aquests dies hem contactat amb diverses empreses de supermercats i en tots els casos hi ha hagut una gran receptivitat per intentar implementar aquesta mesura. Iniciem aquesta acció amb Consum perquè ja té implantat un sistema de bons de compra que facilita la ràpida adaptació a ‘val beca menjador’ per a l’adquisició d’aliments per a l’alumnat més vulnerable”, i ha afegit “la col·laboració i la sensibilitat demostrada per l’equip que conforma la cooperativa Consum han estat impecables. Gràcies a la seua gran experiència logística podem fer front a aquesta emergència, que suposa que els xiquets i xiquetes més desfavorits tinguen assegurat el menjar equivalent al servei que rebrien del menjador escolar”.

Durant els pròxims dies, les famílies de cada alumna o alumne beneficiari de l’ajuda de menjador rebran els primers vals per un total de 60 euros equivalents als primers 15 dies sense classes presencials, per a cada fill/a beneficiari. D’aquesta manera els podran bescanviar per aliments als establiments que tinguen més pròxims de la cadena Consum / Charter.

El ‘val beca menjador’ és intransferible i va dirigit al pare, la mare o tutor/a de l’alumne beneficiari i cal presentar el DNI per a fer-lo efectiu.

Hi ha 442 establiments de Consum i Charter a tot el territori valencià que garanteixen que les famílies puguen accedir a un del seu municipi o en localitats veïnes. Hi ha 83 establiments a les comarques d’Alacant, 65 a les de Castelló i 294 a les de València.

Inversió de 3,5 milions d’euros per a les famílies que més ho necessiten

En aquest primer ‘val beca menjador’, que es distribuirà amb l’ajuda logística de Consum, Educació de la Generalitat invertirà més de 3,5 milions d’euros.

La Conselleria ha demanat als equips directius dels centres educatius sostinguts amb fons públics que oferisquen tot el suport que estiga al seu abast a les famílies de l’alumnat beneficiari d’aquests vals per tal que en coneguen l’existència i que facen un ús ajustat a la finalitat per a la qual han sigut creats.

En aquest sentit, Marzà, reitera “l’agraïment per l’esforç que estan fent els equips directius i el professorat en la superació de la situació difícil en què ens trobem”.

Garantir els llocs de treball de les empreses de servei de menjador

A més de mantindre la beca de menjador a l’alumnat que més ho necessita, Educació també garanteix els llocs de treball del personal del menjador escolar davant de la impossibilitat de prestar el servei mentre dure la suspensió temporal de l’activitat educativa presencial.

Educació de la Generalitat abonarà l’import del sou amb el complement i antiguitat corresponent, així com la Seguretat Social del personal de cuina i monitors i monitores durant els dies que s’allargue la situació d’excepcionalitat.

En el cas d’empreses que presten el servei de menjador pel sistema de càtering, s’abonarà la part proporcional de les despeses fixes de personal que els corresponga d’acord amb el nombre de comensals.

Font: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

- PUBLICITAT -