- INFORMACIÓ -

 

El nostre poble acostuma a viure les Festes Majors i de Moros i Cristians amb energia i il·lusió; i també amb un esperit participatiu que es transmet a cadascun dels actes de la programació festera. Eixe tarannà tan valencià és el que motiva que les associacions que intentem aportar el nostre gra d’arena perquè tot funcione, continuem treballant amb tota l’esma del món per intentar estar a l’altura de les expectatives. Per això, el poble de Castelló lluïx des de ja fa molts anys d’un període festiu que combina amb equilibri perfecte tots els ingredients que fan de la festa un esdeveniment especial. Així, les darreries del mes d’agost es transformen en un escenari on poder gaudir de música, cultura, tradició i tot un reguitzell de tastets que fan de la nostra festa un moment especial.

PUBLICITAT

En este context, sempre queda lloc per a ser conscients i cuidar també el nostre entorn. I des de l’AFMiC entenem que tenim la responsabilitat de transmetre a tothom la necessitat de celebrar les festes també de manera sostenible, perquè la  protecció del Medi Ambient no entén de períodes de vacances ni de festes, i només una acció decidida envers la seua protecció farà que els nostres fills i filles puguen continuar gaudint-la. Per això, enguany volem dedicar este espai per a difondre la necessitat de gestionar de manera sostenible tots els residus que la festa genera, i totes les comparses ens hem sumat a la lluita per a protegir el nostre bé més preuat i necessari: la natura.

D’esta forma, intentem conscienciar a tots els nostres festers i festeres i, per extensió, a tota la ciutadania, que durant les Festes Majors també és important respectar i conviure i, per tant, cal que ens mobilitzem per a aconseguir-ho. I és que mai hem d’oblidar que sense el nostre compromís per superar la dinàmica que ens empenta al canvi climàtic, no serem capaços d’aconseguir l’equilibri necessari per a salvar el planeta.

Finalment, només ens queda insistir en el fet que tenim les nostres seus obertes a tots els veïns i veïnes de Castelló. Els nostres actes i totes les celebracions que fem són pensades per a oferir al poble una bona dosi de festa i de cultura. Per això vos convidem a compartir amb nosaltres els carrers i convertir el poble en un gran espai on gaudir amb tota la nostra gent. Només ens queda felicitar els Festers i les Festeres i desitjar-los un gran any, i també convidar-los perquè ens acompanyen durant els nostres actes. I, per descomptat, donar l’enhorabona als nostres representants d’enguany: Fàtima, Alícia, José i Josué, estem molt orgullosos que sigueu la nostra imatge en tots els actes i farem tot el possible perquè no oblideu mai les festes en què vau ser l’ànima de totes les nostres comparses.

Fotos: Joanjo Puertos
- PUBLICITAT -