- PUBLICITAT -

El diumenge 3 de desembre, els Festers i Festeres de Santa Bàrbara ompliran els carrers amb una jornada plena d’activitats i devoció, mantenint viva una tradició centenària.

CN | Aida

Amb l’esperit d’una tradició que ha resistit el pas del temps, la celebració de Santa Bàrbara a Castelló esdevindrà una festa inoblidable el pròxim diumenge 3 de desembre. Tot i que el dia de Santa Bàrbara és el 4 de desembre, la ciutadania castellonera manté el costum de celebrar-ho el cap de setmana més a prop al dia de la Santa.

Amb aquest motiu els Festers i Festeres de Santa Bàrbara de Castelló han preparat una sèrie d’actes i activitats per a tota la família, amb una atenció especial als més menuts. La jornada comença amb una despertà a les 8.30 a la plaça de l’Ermita el dissabte 2, seguida d’una gran varietat d’inflables a les 16.00 i xocolate amb mona a les 18.00, amb la col·laboració d’Airconet.

PUBLICITAT

El diumenge 3, les festivitats prenen un caire més solemne amb una despertà a les 8.30 i, a les 10.30, un passacarrer que recorrerà els carrers de Castelló amb la participació entusiasta dels festers i festeres. A les 13.00, la missa en honor a Santa Bàrbara omplirà d’esperit religiós l’atmosfera, seguida per la grandiosa mascletà a les 14.00 a la plaça de l’Ermita. La vesprada culminarà amb una solemne processó a les 19.00, honrant la patrona amb devoció i alegria.

Santa Bàrbara, la venerada patrona dels artillers i protectora contra els llamps i els trons, és una figura venerada amb una història rica en significat religiós i cultural. La seua celebració a Castelló és més que una festa; és un lligam entre el passat i el present, unit per la devoció i l’amor a les tradicions del poble.

- PUBLICITAT -