- PUBLICITAT -

 

Fundació Pilota Valenciana

La combinació de festes i pilota és un habitual a cada estiu i Castelló no vol escapar-se de les tradicions. És per això que la localitat de la Ribera Alta ha programat una setmana sencera de pilota, dels dies 22 al 28 d’agost, per a celebrar les seues Festes populars. Els veïns i veïnes podran gaudir de les millors figures del circuit amb dues partides d’escala i corda, i un duel de raspall femení d’elit. Tot açò s’arrodoneix amb la commemoració del ‘II Trofeu de Castelló’ en la modalitat de raspall amb els raspadors més destacats, entre els quals destaquen dos castellonencs que representaran al seu poble sobre la canxa.

Marrahí i Murcianet s’han criat en el trinquet de Castelló i ara són uns grans ambaixadors de la localitat allà on juguen. No podien faltar a esta cita que repeteix el mateix format que en l’edició d’estrena. Dues semifinals i una final que decidirà el títol, tot en la mateixa setmana.

PUBLICITAT

La primera eliminatòria tindrà lloc el dimarts, dia 23 d’agost. No poden queixar-se els aficionats, ja que les dues parelles contendents són d’alta qualitat. Per un costat, Marrahí s’ajunta amb Tonet IV. Un equip que farà parlar. Ambdós s’entenen a la perfecció. Tant és així que el rest ha sigut una gran ajuda per al mitger a l’hora d’alçar l’Individual. Ara, els que es viu als entrenaments, es traslladarà a la canxa.

Per l’altre costat, Moltó amb Canari. Serà un duel de rests que tenen el seu nom en el quadre d’honor del mà a mà. Ser quatre vegades campió és la millor targeta de presentació d’un Moltó que ha recuperat les sensacions amb el seu joc, tal com es va veure recentment amb el triomf en el ‘I Trofeu de Xeraco – Gran Premi MasyMas’. Un torneig on Moltó i Canari es van entendre a la perfecció amb el rest desplegant la seua millor versió i amb el mitger fent el treball brut en matèria defensiva. Una fórmula que va significar el títol.

Per a completar el cartell de la gran final caldrà esperar fins al dijous, dia 25 d’agost. Vicent i Murcianet s’enfrontaran amb Ian i Raúl en un duel que s’espera frenètic. Vicent i Murcianet ja saben el que és guanyar junts enguany. Ambdós van alçar la Lliga, però el mitger de Castelló va actuar com a punter. Precisament, Raúl era l’altra pota de l’equip ocupant eixa posició al mig. Ara es veuran les cares per un bitllet a la partida que decidirà el títol.

Vicent està en un gran moment de forma i d’execució de colps, mentre que Murcianet assegura sacrifici a cada quinze davant els seus veïns i veïnes. Per l’altra part, Ian és un dels rests més segurs i solvents de la nòmina de la Fundació per la Pilota i amb un mitger com Raúl al capdavant, no hi haurà treva per als contrincants.

El títol es resoldrà el dissabte, dia 28 d’agost. Totes estes partides es jugaran al trinquet de Castelló amb les 18.30 hores com a horari inicial i amb un preu simbòlic en la taquilla. Els aficionats podran gaudir d’este espectacle per tan sols 5 euros. Una entrada popular per a veure als millors castellonencs amb les figures més destacades del circuit de raspall.

No soles es viuran estos duels en la modalitat de la raspada. Entremig de les dues semifinals, hi treu el cap un cartell de raspall d’elit femení amb quatre de les jugadores més reconegudes en les fases finals de tots els campionats. Victoria competirà amb Amparo davant una parella composta per Ana i Mar en una partida que començarà a les 18.30 hores.

A més de tota esta programació en raspall, l’escala i corda també cobrarà protagonisme amb dos cartells d’excepció. Puchol II i Javi obriran la setmana fantàstica de pilota a Castelló contra Genovés II, Pere i Carlos. Serà el dilluns, dia 22 d’agost que la modalitat per dalt es lluïsca davant els aficionats riberencs. Una cita que es repetirà el divendres, dia 26 d’agost, encara que en esta ocasió serà un duel de parelles. Marc i Jesús contra Pere Roc II i Tomàs II. Ambdues partides amb el mateix horari de les 18.30 hores.

Cal destacar que tant les partides d’escala i corda, com la de raspall femení, tindran cadascuna un premi per als vencedors. A més, l’entrada a estos cartells és totalment gratuïta. En definitiva, Castelló completa una setmana de Festes amb la millor programació possible de pilota.

Font de la informació:

- PUBLICITAT -