- PUBLICITAT -

CN | Aida | Fotos: Joanjo Puertos
Galeria d’entrega de premis i monuments fallers

La cerimònia de lliurament de premis va tindre lloc ahir dissabte, 16 de març, a la plaça de l’Ajuntament de Castelló, després d’una bona estoneta d’espera, fins a resoldre problemes amb el so. Aquesta cerimònia és un reconeixent als millors monuments fallers del Castelló, destacant la creativitat i l’entusiasme dedicats per les comissions per aconseguir aquestes creacions efímeres.

PUBLICITAT

Amb el veredicte dels membres del jurat, l’alcaldessa Horte Gómez va estar al capdavant de la cerimònia, acompanyada del cap de la Policia Local, Jaume Soler, responsable de custodiar l’acta del jurat, i el president de la Junta Local Fallera, Vicente Jesús Marrahí. A més de, les Falleres Majors de Castelló, Rosa Remolí Daràs i Gemma Ubeda Sauco, van estar presents juntament amb la seua cort d’honor, donant encara més relleu a l’esdeveniment.

En els premis de les falles infantils, la situació semblava més clara i tots semblaven acceptar el resultat. En canvi, en les falles grans, en les Moreretes i Sant Domènech, les expectatives eren altes, les dues comissions confiaven en la victòria. Al final, a parer meu, la grandària del monument de la Falla Sant Domènech, va decantar la balança a favor d’ells, malgrat l’esforç de Les Moreretes i tindre un millor acabament i remat. En última instància, són les preferències personals de cada membre del jurat les que determinen els resultats. Crec fermament que les dues comissions haurien de sentir-se satisfetes amb els monuments que han plantat.

16032024-Monuments fallers - FMC Castello 2024_23

Galeria monument fallers

A més, cal felicitar totes les altres falles, ja que, dins de les seues possibilitats, han plantat monuments amb una gran dedicació i esforç. Aquest any, lamentablement, l’Almenà va patir un fort contratemps, tot i tenir elements amb bons acabaments. L’artista faller no va lliurar la falla a temps i van haver de treballar fins a última hora la nit anterior. Tot i això, van aconseguir un honorable tercer premi.

16032024-Premis Falles 2024_234

Galeria entrega de premis

Si hagués hagut més categories, el País Valencià probablement hauria sobreeixit per la seua crítica local, mentre que Sant Rafael podria haver-se endut el premi al millor ‘putxero’. Puc assegurar-vos que l’olor era impressionat. Quant a El Mercat, malgrat no disposar d’una falla impressionant, la façana d’on s’ubica ompli amb sobres l’espai.

‘Putxero’ de Sant Rafael
Falla Junta Local Fallera

Al final el premis van quedar així:

Falles Infantils

1a Falla Les Moreretes, amb 349 punts

2a Falla l’Almenà, amb 286 punts

3a Falla El Mercat, amb 243 punts

4a Falla Sant Domènech, amb 215 punt

5a Falla País Valencià, amb 186 punts

6a Falla Sant Rafael, amb 107 punts

Faller Grans

1a Falla Sant Domènech, amb 429 punts

2a Falla Les Moreretes, amb 378 punts

3a Falla l’Almenà, amb 246 punts

4a Falla El Mercat, amb 206 punt

5a Falla País Valencià, amb 175 punts

6a Falla Sant Rafael, 69 punts

 

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací