- PUBLICITAT -

 

La trobada se celebrarà el pròxim dimecres 18 de maig de 2022, a la plaça de l’Ajuntament i parc de l?estació, a partir de les 09.00, en aquesta edició, que té com a títol ‘Arrels de diversitats’, posarà en valor els diferents tipus d’afectes que trobem per tal de fomentar una societat més igualitària.

Que què és Musiescola?

PUBLICITAT

MUSIESCOLA és una trobada musical i artística on participen alumnes i mestres d’Educació Primària provinents de centres de quasi totes les comarques valencianes. Aquesta experiència, que va creixent any rere any, naix de la iniciativa d’alguns mestres de música que, amb il·lusió i entusiasme dediquen tots els esforços per dur a terme, una jornada anual de convivència musical escolar.

En aquestes trobades musicals i escolars participen al voltant de 60 escoles, 3000 alumnes i 300 mestres d’Educació Primària provinents de centres educatius valencians.
L’objectiu és mostrar el poder màgic de la música per a fer bones persones que desperten el món en el qual vivim.

Edició any 2018

Hem de descobrir el poder que té la música, i que potser no canvie el món, però sí els sentiments de les persones que viuen dins d’aquest durant un instant; i si no les pot fer ser millor eternament, sí que aconsegueix que s’òbriguen per dins i veure qui són realment mentre escolten o interpreten música activament.  I nosaltres, com a mestres de música tenim la sort de gestionar les emocions dels nostres alumnes mitjançant els sons.

Musiescola VII “Arrels de la Diversitat” vol retornar la música als carrers després de dos anys de pandèmia, destacant així el valor i la importància de la música i l’educació musical en l’ensenyament dels alumnes i la societat, així com la labor que realitzen docents i alumnes a l’escola, connectant les comunitats amb les escoles. Aquest any el projecte posarà la diversitat en relleu, els diferents tipus de limitacions a les quals ens enfrontem en la societat: afectiu-sexuals, lingüístiques, culturals, ètniques, funcionals o de cosmovisió. Musicescola és un espai que promou una societat igualitària en la qual tots hem de tindre les mateixes oportunitats.

L’alumnat de les escoles participants en Musiescola per un dia convertiran en un concert itinerant els carrers de Castelló, mostrant propostes musicals a la ciutadania i fent dels carrers un escenari obert i festiu. Es pretén donar a conèixer tot el que es pot aconseguir amb alumnes de qualsevol condició social, cultural i nivell acadèmic de diferents localitats col·laborant entre elles i ells.

De nou es comptarà amb l’orquestra del castelloner Pep Francès, ‘La Pato’, que ajudarà a interpretar cançons de Zoo, Izal, La Fúmiga, El diluvi o Samantha a les quals s’ha adaptat la lletra a la temàtica de la trobada.

Entre moltes més activitats, tindrà lloc una dansà, un cant comú transformant la popular cançó ‘Malaguenya de Barxeta’ en un cant a la diversitat sexual, a més d’homenatges als grups l’Ajunt de la Bota i Nius, i a Pep Gimeno ‘Botifarra’…

- PUBLICITAT -