- PUBLICITAT -

El ponent bufarà fort fins a migdia, després pluja… i a final de setmana recuperarem el sol

CN | Jordi Payà

Quan les borrasques tenen nom és perquè el seu impacte serà important. Els últims dies Hipólito i Irene han portat pluja on sempre oest, nord i centre de la península, vent i temperatures primaverals per a no perdre el costum al País Valencià, en tractar-se borrasques atlàntiques que arriben ací sense activitat.

Ara estem a l’aguait d’una nova borrasca atlàntica, de les poc productives, però no hi ha més remei que confiar que arriba amb una miqueta més d’activitat que les últimes, i per això en oratgenet hem apostat per les previsions més optimistes, perquè encara que només siga durant unes hores puga ploure amb alegria al nostre territori… que a ve sent hora!!!

La borrasca entra hui pel sud-oest de la península i caldrà tindre paciència perquè no serà fins divendres a migdia quan comence a ploure amb més trellat.

PUBLICITAT

De fet, hui encara serà el ponent qui determine l’oratge bufant fins a migdia amb ratxes moderades/fortes. Notarem com arriba a les nostres latituds aire més fresc afavorint un lleuger descens tèrmic

L’evolució de l’oratge de demà divendres vindrà marcada per la trajectòria de la borrasca que al nord aportarà vents de mar i al sud vents terrals.

Cap a migdia es tancarà el cel a la meitat nord del País i les pluges aniran fent-se generals mentre que al sud en bufar de ponent serà més difícil que ploga i les pluges seran més dèbils i més intermitents.

El moment clau per poder acumular un bon grapat de litres serà la vesprada, la nit i la matinada de divendres a dissabte quan la borrasca viatge cap a les Balears i des d’allà ens envie per unes hores vents de gregal.

El dia serà gris, plujós i prou més fresc que aquests últims.

El gregal incidirà fins dissabte a migdia sobre la meitat sud del País aportant núvols i pluges que localment encara podran ser moderades, i tant el final del cap de setmana com l’inici de la que ve recuperarem el sol i notarem un progressiu ascens tèrmic.

Passeu bon dijous… ploga o faça sol, faça fred o calor

- PUBLICITAT -