- PUBLICITAT -

La didàctica xarrada de l’autor dona llum sobre la influència del rei Jaume I en la identitat valenciana

CN | Aida

Ahir divendres 6 d’octubre, la sala de l’Obrera, ubicada al seu 2n pis, es va omplir de passió històrica amb la presència del catedràtic Vicent Josep Escartí. Aquest reconegut expert, autor de “Jaume I en la memòria d’un poble”, va oferir una xarrada en commemoració del 9 d’Octubre. A través de les seues paraules, Escartí va recórrer la vida i el llegat del rei Jaume I, un monarca que ha esdevingut símbol indiscutible de la identitat valenciana.

Vicent Josep Escartí

El llibre de Vicent Josep Escartí, “Jaume I en la memòria d’un poble” va ser publicat l’agost del 2021 per la Presidència de la Generalitat, l’obra d’Escartí esmerça a recuperar la memòria d’aquest rei, clau en la formació històrica del País Valencià. Durant la xarrada, es va enfocar en temes com el procés de transculturació a la monarquia hispànica, l’expulsió dels musulmans i la gradual eclipse de la figura de Jaume I fins a la celebració contemporània del 9 d’Octubre.

Certament, a la xarrada es va destacar un detall que sovint passa desapercebut per molts: en el cèlebre “Llibre dels Feits” de Jaume I, es menciona en dues ocasions el poble de Castelló. Aquesta referència, encara que breu, ressalta la importància i la rellevància de Castelló durant l’època de la conquesta i el seu xicotet paper dins del procés formatiu del Regne de València. La mera menció del nostre poble amb el nom de Castelló en una obra d’una tal magnitud històrica posa de manifest la connexió de Castelló amb els esdeveniments que van modelar la història valenciana.

El públic va valorar molt positivament la capacitat del ponent de situar a Jaume I dins el context històric i cultural. Les seues explicacions didàctiques i enriquidores van fer d’aquesta xarrada una experiència inoblidable per als assistents. Felicitem Vicent Josep Escartí per la seua excel·lent exposició i la seua dedicació a difondre la història del nostre Poble i País Valencià.

| GALERIA | Un viatge a la història de Jaume I amb Vicent Josep Escartí a l’Obrera

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -