- PUBLICITAT -
Temps de lectura 4 minuts

 

«El somni ens dona el que la realitat ens nega»

El passat divendres 14 de febrer de 2020 dia de Sant Valentí, la localitat de Castelló  aconseguia complir un gran somni, poder accedir i inaugurar l’àrea d’infantil del nou col·legi públic Severí Torres.

Durant nombroses dècades els veïns de la localitat han demanat un col·legi nou que complira amb les necessitats dels alumnes. Passaven els anys i el projecte de construcció del centre semblava que havia quedat a algun calaix oblidat, semblava que optar a un centre educatiu amb totes les característiques i comoditats escaients mai arribaria a ser una realitat.

PUBLICITAT

L’alumnat del Severí ha estat nombrosos anys amb aules provisionals farcides d’amiant que acollien les aules dels més menuts, amb la calor insuportable de l’estiu i la temença per les intenses pluges.

Els alumnes també havien de creuar diverses vegades al dia la perillosa i transitada ronda per tal d’accedir al menjador, o per poder complir la seua agenda d’assignatures, que es realitzaven a les aules del centre que es trobaven a l’altra banda.

Després d’anys i anys lluitant per la construcció d’un nou col·legi amb les necessitats adequades, finalment el poble de Castelló ha aconseguit poder fer realitat el seu somni.

La construcció del nou col·legi, no ha estat un camí de roses, sinó un camí escarpat i pedregós, on les dificultats han anat sorgint dia a dia amb un munt de complicacions.

Primerament les adjudicacions que mai arribaven, deixant en un sac foradat les propostes per a qualsevol reforma o millora del centre, després les obres aturades, que no arribaven mai a bon terme, deixant les il·lusions dels alumnes, professors i veïns del poble trencades.

Tot i que el somni de l’anhelat col·legi semblava que mai arribaria a ser una realitat, un bon dia el projecte va arribar a la taula i junt amb ell intencions de dur a terme les feines de construcció; a poc a poc va desaparèixer part de la tanca que delimitava la zona del centre, després s’enderrocaren els pavellons infantils (provisionals des de molts anys) i es va muntar la grua.

Llavors calia canviar l’accés de l’entrada perquè els més menuts pogueren passar d’un col·legi a l’altre, per anar al menjador, a les aules d’educació física…

Des dels orígens del col·legi l’alumnat del Severí, havia de creuar la ronda per anar d’un centre a l’altre, però tot i les molèsties els alumnes, els docents i no docents acceptaven les dificultats, perquè restaven  uns pocs anys per a la  construcció del nou col·legi que ja anava endavant. Llavors calia aguantar, ja que prompte estaria el nou centre i era necessari aguantar totes les dificultats que sorgiren.

En poc de temps la realitat d’aquell somni va quedar aturada, les obres es paraven fins nova ordre, deixant un camp destrossat i uns fonaments inacabats, junt amb les il·lusions enfonsades dels que observaven aquell futur centre.

Malgrat aquells temps i aquelles desavinences, el nou centre ha agafat el vol i en aquest últim darrer any ha iniciat ràpidament les seues obres deixant presència de l’esperada obra del nou centre.

El matí del passat divendres 14 de febrer la ronda l’Almenà s’omplia de música, tabals i una batucada realitzada per l’alumnat, que amb gran goig i festa, manifestaven l’emoció per poder inaugurar aquesta nova àrea del seu nou col·legi, junt amb tots ells molts veïns de la localitat, pares, mares, exalumnes, docents, etc. Tots i totes expressaven una gran mostra de satisfacció per poder ser testimonis d’aquest esperat moment. On tots asseguraven que l’espera ens ha pagat la pena.

L’alcalde de la localitat Òscar Noguera, la directora del centre Vicen Serradell i el president de l’AFA Miguel Angel Mollar tallaven la cinta quedant inaugurada l’àrea d’infantil del nou centre, a més a més, es dirigien cap a tots els assistents donant les gràcies i manifestant l’esforç realitzat per tothom perquè aquest dia arribara. Tal vegada ara sí! podem dir que el somni ha arribat a fer-se realitat!

Tot i que encara queda acabar les altres àrees del col·legi, aquestes s’estimen per al proper més de setembre, on es podrà accedir finalment tal com deia la directora del centre, serà un gran dia de celebració, perquè el nou Severí Torres ja estarà enllestit i finalment el somni de tots i de totes s’haurà complert.

És un xicotet pas per als més menuts però un gran pas per al centre, ja que les il·lusions projectades des de fa molts anys a poc a poc arriben a complir-se.

Sembla que l’alumnat del Severí Torres finalment amb gran paciència i molt d’esforç podran gaudir d’aquest centre que tant esperaven.


Picant ací podeu veure i baixar la resta de fotos de Joanjo Puertos.

Estrena noves aules d’infantil nou Severí Torres – febrer 2020

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -