- PUBLICITAT -

 

Hui dimecres 25 de Novembre fa un any que el nostre col·laborador Valerià Benetó, feia públic a l’auditori municipal, el resultat d’un treball d’investigació històrica portat per ell mateix, sí, ja fa un any, i entre altres coses interessants, ens proposava la conveniència de canviar la data de fundació de la Banda de música, ja que treballant en la documentació conservada a l’Arxiu Històric Municipal havia trobat un document inqüestionable de l’existència de la nostra Banda de música en el 1833.

Aquesta activitat quasi sempre solitària, desinteressada i poc reconeguda, basa el seu ser en la personal meta de l’interessat en el tema, culminar-la amb èxit sols és cosa exclusivament seua, però és innegable que el benefici sempre és col·lectiu, si es vol, l’investigador ens ha mostrat els seus fruits, aquest, curiós regal, però sembla que encara per desembolicar.

PUBLICITAT

Cert és que no és temps de juntar-nosel Corona ens allunya mentrestant. Però ara ja és públic, ara ja ho sabem, i tenim totes les dades que ens calen, tampoc ara farem res? Dues coses em passen pel pensament, però sols una podem fer, assumir-ho i fer-nos-ho valer, o deixar passar el temps i que com un bon vi vaja envellint, però sense gaudir-lo, sense apreciar-lo, posseint-lo avarament. Perquè no és sols canviar una data, és saber un poc més de nosaltres mateix, no ens cal ningú que ens ho reconega, nosaltres som prou, perquè si volem, podem.

Un any ha passat des que públic es va fer, un any d’inactivitat, un any sense fer ni un pas més, guanyarà la desídia?, guanyarà el que mai es faça res?, mentrestant a l’escola seguirà ensenyant-se: “Per donar-li glòria a aquest poble…” i la criatura amb un erro en el carnet.

Castelló fent música de Banda des de 1833
Vídeo amb Valerià Benetó

Notícia relacionada de 04/12/2019: Xerrada sobre la data de formació de la Banda de Música.

Si haguérem de traure una conclusió, una vegada coneguda la troballa de Benetó, tot es resumiria en dir: “Castelló fent música de Banda des del 1833”.

Àlbum de fotos de com es va fer el vídeo

Valerià Benetó – El Raconet de la Història – data Banda

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -