- IFORMACIÓ -

 

De nou, i per segon any consecutiu, Castelló es queda sense poder gaudir de la festa de les falles. Aquest 2021, el col·lectiu faller de Castelló, veu de nou com la pandèmia provocada per la Covid-19 els obliga a allargar el parèntesi que la festa està patint.

PUBLICITAT

És estrany que Castelló no faça olor a pólvora, que no s’escolten els esclafits dels coets per tot arreu, que no estiguen engalanats amb flors els nostres monuments i que no s’escolte el soroll de la xicalla als casals, però és el que, amb molta coherència i responsabilitat, les falleres i falleres han acordat: deixar per a un altre moment per quan es puga celebrar la festa amb normalitat.

Amb un comportament exemplar, aquest col·lectiu es mereix el màxim suport que des de les administracions públiques els podem facilitar. Castelló, també és un poble faller, i és per això que des de la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de Castelló, hem posat en marxa una sèrie d’actes a l’aire lliure i amb totes les mesures sanitàries que ens obliga la situació, per tal que la festa al nostre poble continue viva.

Amb col·laboració amb les sis comissions falleres i amb la Junta Local Fallera, la nit del 18 de març, tindrem la I Nit del Foc a Castelló, a càrrec de la pirotècnia Caballer Fx.

El castell es dispararà al solar del C/ Soler i Estruch, 1 (lloc habitual del castell de festes), i està dissenyat per a poder-se observar des dels balcons i terrats. Però per al veïnat al qual la visibilitat siga nul·la, en uns dies enviarem una imatge dels punts del nostre poble des d’on es pot visualitzar el castell, per tal d’evitar aglomeracions a un mateix carrer.

Recordem a la ciutadania que la distància de 2 metres entre persones i la utilització de la mascareta és obligatòria a la via pública.

El dia 19, les Falleres Majors de Castelló junt amb la seua cort d’honor, en representació de les comissions falleres i de totes les falleres i fallers, assistiran a la missa de Sant Josep.

Al llarg del matí, diversos grups de músics recorreran Castelló per tal de portar la música festera pels nostres carrers, ja que aquest 2021 no ens volem quedar sense escoltar eixa música fallera que els/les nostres músics ens fan arribar amb notes d’alegria.

Una traca tirada per cada comissió al seu recinte faller, farà homenatge a la mascletà que any rere any, hem escoltat el 19 de març. I per acabar el dia gros de la festa de les Falles, escoltarem sis castellets de focs artificials, simulant la cremà de les falles del 2021.

Des de l’Ajuntament de Castelló, volem fer arribar la nostra mostra d’ànims a les Falleres Majors de Castelló, Laia i Àngels, i a les seues respectives Corts d’Honor, així com a les  Falleres Majors de les comissions i als seus Presidents i Presidentes, ja que sou l’esperit de la festa i dels vostres fallers i falleres. Que els vostres ànims no decaiguen.

Castelló ha de continuar sent un poble Fester, i això ho aconseguirem si avancem totes i tots amb seny i actuant amb un mateix sentit.

Molts ànims i cuideu-vos molt!
Regidoria de Cultura Festiva

- PUBLICITAT -