- PUBLICITAT -

El ponent pensa ‘castigar-nos’ tota la setmana

CN | Jordi Payà

El mes de novembre vol acomiadar-se amb ponents… potser perquè no ens oblidem d’ell.

Està sent un malson sense fi per a tots, per als llauradors, per a les botigues de roba, per als homes del temps…

S’han alternat des del passat mes d’octubre (o des del final de setembre) els anticiclons i els ponents… i així és impossible que ploga per aquestes latituds.

PUBLICITAT

De fet, el mapa de les precipitacions acumulades el que portem d’any hidrològic (des del passat 1 d’octubre fins ara) ens ho deixa molt clar: mentre que al nord-oest alguns observatoris porten acumulats més de 1.000 litres a bona part de la franja mediterrània estem per davall dels 30 litres i al País Valencià fins i tot per davall dels 10 litres.

I les previsions a curt i a mitjà termini no poden ser més adverses per als nostres interessos perquè la pluja caurà i serà molt ben rebuda a l’oest peninsular (color verd) però ací els ponents a penes podran deixar alguna gota i les temperatures marcaran valors fora de temporada, valors primaverals (colors taronja).

El ponent ha tornat a moure hui després d’haver encalmat el cap de setmana i serà l’encarregat de fer pujar les temperatures de forma notable.

Demà dimarts es manté el vent de ponent bufant durant tota la jornada. Serà un poc més fresc al nord i per l’interior, i tan càlid com el de hui a la costa.

El novembre acabarà amb ponents i temperatures molt altes i tot indica que desembre portarà mestral, pluges dèbils al nord i temperatures més baixes.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -