- PUBLICITAT -

CN | Aida

Hui dilluns al matí, un grup de Castelloners i Castelloners han assistit al soterrar per acomiadar-se d’Emili Marín, capellà, escriptor i referent cultural, que ens va deixar aquesta nit de Pasqua. Amb 83 anys, Marín Soriano, natural d’Alcoi, va dedicar la seua vida al servei de la comunitat i la cultura. Emili Marín va ser ordenat sacerdot als 24 anys i la primera parròquia a la qual fou destinat va ser la de Castelló, els que el van conèixer el recorden sent una figura vital, sempre oberta al diàleg i a l’encontre.

La seua contribució a la cultura valenciana va ser indiscutible. Va dirigir la revista Saó durant dues etapes, consolidant-la com a referent cultural i creant l’editorial Saó. A més, va formar part del Consell Valencià de Cultura durant quatre anys.

PUBLICITAT

La Capella Ardent ha sigut instal·lada al Tanatori Lucem de Quart de Poblet, on centenars de persones, entre elles un grup de castelloners i castelloneres han acudit per a donar-li l’últim adeu.

La Missa Exequial s’ha celebrat a l’Església Parroquial de la Puríssima Concepció de Quart de Poblet, presidida per D. Enrique Benavent, Arquebisbe de València. Seguidament, ha sigut inhumat al Panteó Sacerdotal de la Casa Sacerdotal Betania de Quart de Poblet, al Cementiri Parroquial de Quart de Poblet.

La mort d’Emili Marín deixa un buit en la cultura valenciana i en la comunitat de Castelló, que el va conéixer, part d’aquesta comunitat s’ha acomiadat aquest matí amb tot el respecte i admiració que mereixia. La seua empremta com a capellà, escriptor i promotor cultural romandrà en el record de tots aquells que van tindre l’oportunitat de compartir amb ell la seua passió per la cultura i el compromís amb la societat.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací