- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de FEBRER de 2021

Després d’un començament d’any tan intens i variat, des d’un punt de vista meteorològic, febrer ha sigut prou més tranquil.

PUBLICITAT

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) l’ha qualificat de molt càlid i sec. Explica l’AEMET que la nuvolositat persistent ha evitat gelades nocturnes i, per tant, hem tingut temperatures mínimes més suaus. Per això a Castelló la mitjana de les mínimes ha pujat fins als 9,5°C. Ara bé, el dia 16 patirem prou de fred, amb una mínima de 3°C. Pel que fa a les màximes, no s’han quedat enrere, amb una mitjana de 18,7°C. El dia 3 va ser el més calorós, amb 23,5°C.

Front a les precipitacions abundants i generalitzades de gener, en febrer ha plogut ben poc. Segons les dades de l’AEMET, en general ha caigut un 60% menys de pluja del que és habitual. A Castelló només s’han arreplegat 44,4 l/m2, la major part el dia 22 (41,2 l/m2), per la tronada d’eixe dia.

Per últim, no podem oblidar la novetat que ens ha portat febrer: l’arribada, des del desert del Sàhara, de pols en suspensió, provocant el que es coneixen com “pluges de fang”, un nom prou gràfic que ens recorda com han quedat vehicles, terrasses,…

Esperem que març deixe enrere la pols i els núvols i ens porte el sol per celebrar l’entrada de la primavera.

Marta π

- PUBLICITAT -