- PUBLICITAT -

 

El castelloner Marc Benetó Juan forma part de l’equip d’enginyers de la primera missió privada a la Lluna amb l’empresa japonesa Ispace. Marc, antic alumne del Severí Torres i de l’Institut Vicent Gandia, va estudiar Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de València.

Sala de control durant el llançament, podem veure a Marc el sèptim de la primera fila – Ispace M1 Mission SpaceX – foto Youtube

Ispace es una jove empresa que pretén ser la primera companyia privada en conseguir aterrar una nau no-tripulada a la lluna, fita que fins ara només han aconseguit les agències espacials nacionals de Estats Units, Xina i Rússia. L’empresa, amb seu en Tòquio, compta actualment amb uns 200 empleats de diverses procedències. Marc va començar a treballar en l’empresa fa 3 anys, on ha participat en el desenvolupament del software de vol del mòdul lunar.

Coet amb el mòdul lunar minuts abans del llançament – Ispace M1 Mission SpaceX – foto Youtube

El mòdul lunar dissenyat per Ispace va ser llançat amb èxit per un coet Falcon 9 de SpaceX a les 2.38 AM del diumenge 11 de desembre de 2022.

PUBLICITAT

Aquesta és la Missió 1 del programa “HAKUTO-R”, que entre altres, pretén facilitar el transport de material a la lluna per a governs i empreses en futures missions.

Moment en que el mòdul lunar es separa del coet i inicia el seu camí cap a la Lluna – Ispace M1 Mission SpaceX – foto Youtube 

Hores després de l’exitós llançament i separació (vídeo minut 17’34” llançament, separació del mòdul 1h 05′ 01”),  l’empresa, va anunciar que es van poder establir comunicacions amb la nau i controlar-la de manera efectiva. Hui, 16 de desembre, s’ha confirmat que la nau ha efectuat una important maniobra i es troba en l’òrbita adequada per a l’aterratge en la Lluna, planificat per a Abril del 2023.

El modul llunar durant el seu ensamblatge mesos abans – HAKUTO-R Mission 1 Lunar Lander Landing Gear Integration – foto Youtube

Enhorabona Marc, ens alegrem de la bona marxa del projecte!

Més informació:

Web ispace: https://ispace-inc.com
Youtube ispace: https://www.youtube.com/@ispace9464
Youtube SpaceX: https://www.youtube.com/@SpaceX

- PUBLICITAT -