- PUBLICITAT -

El documental d’Alex Garzó i Ulisses Ortiz es va estrenar el passat divendres 23 de desembre per a tot el col·lectiu de Moros i Cristians de Castelló, i es presentarà a tota la ciutadania castellonera el pròxim dimecres, 28 de desembre al Teatre Ideal.

Els moros i cristians de Castelló han celebrat enguany el seu 50é aniversari. Les festes de 2022, celebrades en el mes d’agost, van servir per a fer nombroses referències a l’efemèride. L’últim dels actes commemoratius serà la projecció del documental La festa que som. 50 anys de moros i cristians a Castelló, una peça audiovisual d’Alex Garzó i Ulisses Ortiz, produïda per l’Associació Festera de Moros i Cristians i que ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament de Castelló i de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana. L’obra es projectarà el 28 de desembre a les 19 h al Teatre Ideal de Castelló.

Fotos estrena del documental «La Festa que Som»

El documental fa un repàs històric d’una festa que va arrelar més al nord de la Vall d’Albaida per primera vegada a partir de l’any 1972. Els moros i cristians de Castelló són els més destacats en la Ribera i les comarques adjacents des d’aleshores. Tot i que no compta amb la història dels pobles del sud, Castelló ha vist com la seua festa ha evolucionat ràpidament i s’ha convertit en referència en alguns avenços socials dins de la festa, com la inclusió de les dones com a membres de ple dret en els anys 80.

PUBLICITAT

La festa que som mostra aquesta evolució i creixement des de la seua aparició a Castelló a principis dels 70 i com el poble ha anat integrant una festa que ja sent com a part essencial de la seua identitat.

CN recomana veure aquest documental, memòria de la nostra festa i la nostra història més recent.

Com sempre Castelló Notícies, amb la festa, amb la història.

| GALERIA | Documental 50 anys Moros i Cristians

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -