La Simfònica i el Cor de la Lira Castellonera i La Armónica de Bunyol brillen a l’auditori Rex
CN | Aida
El passat dissabte 8 de juny, l’Auditori Municipal Rex de Castelló va ser l’escenari d’un esdeveniment musical inoblidable: el Concert de Corpus de la Societat Musical Lira Castellonera i el Cor del CIM La Armónica de Bunyol. Amb la direcció del mestre Sergio Navarro Bonaviña, el concert va començar puntualment a les 20:00 hores i va omplir la sala de gom a gom.
Un programa excepcional
La primera part del concert va arrencar amb la interpretació de “L’Arlésienne” de Georges Bizet, una obra que destaca per la seua riquesa melòdica i la seua capacitat per evocar les emocions més profundes. Aquesta peça va ser el preludi perfecte per a l’entrada dels cors, que van presentar alguns números de la cèlebre “Carmina Burana” de Carl Orff. La soprano solista Marta Tolsà Pons va oferir una actuació espectacular, que va ser àmpliament aplaudida pel públic assistent.
La gran obra de Carl Orff
“Carmina Burana” és una cantata escènica composta per Carl Orff el 1935-1936. La seua obra es basa en una col·lecció de poemes medievals del mateix nom, descoberts a l’abadia de Benediktbeuern. L’obra es divideix en tres parts: “Uf dem Anger”, “In Taberna” i “Cour d’Amours”. La seua obertura i final, “O Fortuna”, és una de les peces més reconegudes i interpretades en l’àmbit mundial. La música d’Orff és coneguda per la seua força rítmica i el seu ús intensiu de la percussió, elements que van ser magníficament interpretats durant el concert d’ahir.
Una vetllada inoblidable
Durant el concert, Susana Pallás Garrigues, Fede Puertos Grimaltos, Vicenta Ribes, Ricard Navarro, Antoni Benavent i Elena Gregori van aportar interessants presentacions de les obres, enriquint l’experiència del públic. Les explicacions van ajudar els assistents a comprendre millor les composicions i a gaudir encara més de les interpretacions.
L’auditori es va omplir com mai, amb un públic entusiasmat que va quedar amb ganes de més després de l’última nota. La combinació de la banda simfònica i els casi cent cantants que formaven el cor va crear un so poderós i emocionant que va captivar tots els presents.
Reconeixement a la dedicació
Abans de començar el concert, el president de la Societat Musical Lira Castellonera va fer entrega d’un detall en reconeixement a la tasca de divulgació i seguiment informatiu de la Lira Castellonera a quatre persones: Valerià Benetó Ferrando, Eugenio Espi Mas, Ricard Navarro Arau i Juanjo Puertos Muñoz. Aquest gest va ser un agraïment pel seu compromís i dedicació al llarg dels anys. Aquesta decisió va ser presa per la Junta de la SM Lira Castellonera el passat 25 d’abril de 2024.
Un concert per al record
El Concert de Corpus d’aquest any va ser, sens dubte, una vetllada màgica que va deixar una empremta profunda en tots els assistents. La col·laboració entre la Societat Musical Lira Castellonera i el Cor del CIM La Armónica de Bunyol, amb la brillant direcció de Sergio Navarro Bonaviña, va demostrar una vegada més el poder de la música per unir i emocionar les persones.
L’esdeveniment va ser un èxit rotund i va reafirmar el compromís de la Societat Musical Lira Castellonera amb l’excel·lència artística i la promoció de la cultura musical a la comunitat. Els espectadors van marxar amb els cors plens de música i l’esperança de poder gaudir de molts més concerts com aquest en el futur.
Per finalitzar, voldria destacar un aspecte fonamental: si mesuràrem l’èxit per aplaudiments, el del dissabte va ser un clar exemple de com a vegades ens acostumem massa prompte a la qualitat i l’esforç dels músics, cors i directors. Els aplaudiments, tot i ser intensos, per a mi van semblar insuficients per recompensar el gran treball presentat. Hauríem de valorar millor aquest esforç amb un merescut aplaudiment general per al director i els seus dirigits. Crec, i jo el primer, que hauríem d’haver insistit més per no haver-los deixat anar de l’escenari sense l’ovació que merescudament es varen guanyar. Estic segur que si el tornaren a fer (cosa que demanen des d’ací), ja que molta gent no va poder entrar a l’auditori no tornaria a passar el mateix.