- PUBLICITAT -

 

Des de les comarques del Gironès i La Selva fins al Baix Vinalopó passant per La Marina, han aparegut pancartes demanant la reciprocitat dels mitjans de comunicació en català/valencià.

Reciprocitat – Benimeli

La campanya Reciprocitat Ara!, activa des de gener de 2020, porta la reivindicació als carrers de Bescanó, Anglès, Salt, Benimeli, Ondara i Crevillent per a reiterar que la necessitat de reciprocitat dels mitjans de comunicació en llengua pròpia encara no s’ha solucionat.

Reciprocitat – Benimeli

Antoni Infante, portaveu de la campanya Reciprocitat Ara!, impulsada per Decidim –Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià– i Plataforma per la Llengua ha declarat:

PUBLICITAT
Reciprocitat – Crevillent

“La qüestió de la reciprocitat plena és d’urgència per a la socialització de la nostra llengua en un context d’emergència lingüística, el català/valencià està perdent parlants habituals, entre altres coses, perquè quasi no poden consumir productes audiovisuals en la seua llengua amb la normalitat i la facilitat de qualsevol altra llengua normalitzada. Aconseguir la reciprocitat plena, és a dir, que tots els canals de televisió i ràdio en la nostra llengua es puguen veure en els territoris on el valencià/català n’és la llengua pròpia, és condició necessària (encara que no única) per a millorar la situació de la nostra llengua a tot el domini lingüístic”.

Reciprocitat – Bescanó

Així doncs, la reivindicació ja no és simplement poder veure la Televisió de Catalunya a la resta de territoris, sinó crear un espai comunicatiu potent en català on a tot el domini lingüístic es puga gaudir de les diferents televisions i ràdios en tots els formats possibles.

Reciprocitat – Salt

El darrer acord per a incorporar d’À Punt a Bon Dia TV on ja participen TV3 i IB3, la cooperació de les corporacions televisives en la producció de sèries i pel·lícules com “La mort de Guillem” i “Frederica Montseny” o l’emissió de sèries de producció pròpia en les altres cadenes del domini lingüístic, com “La forastera”, produïda per À punt a TV3, o “Merlí”, produïda per TV3 a À Punt, són sens dubte fites importants, fruit de la pressió continuada de la societat civil i la bona entesa dels actuals governs autonòmics, però no suficient. Per això, la campanya assegura que més i més ciutats en les setmanes vinents i mesos, s’alçaran amb clams per la reciprocitat audiovisual plena.

- PUBLICITAT -

2 Comentaris

  1. Estic totalment d’acord en tu, partint de la base que l’andalús i l’argentí no és la llengua castellana…

  2. Estic d’acord pero partint de la base que el valencia no es una lengua catalana

Comments are closed.