- PUBLICITAT -

 

Un any més, a l’esguard de la festa de tots els valencians, el nostre poble celebrava el 9 d’Octubre amb una manifestació cívica i d’acord als valors de respecte i convivència dels quals els nostres veïns fan gala cada dia. Un nou moment per homenatjar humilment el nostre poble valencià, la nostra història i els nostres símbols.

La marxa començava a la plaça del País Valencià i, com sempre, recorria els carrers de Castelló de manera tranquil·la per a mostrar l’entesa del Poble de Castelló en moments tan simbòlics com és la festa dels valencians. Una marxa que va fer la seua primera parada a la plaça 9 d’Octubre per a retre homenatge al rei que, el 9 d’Octubre del 1238, conqueria un territori que ocupaven fins aleshores els nostres germans musulmans. Tot seguit, la Nova Muixeranga d’Algemesí realitzava unes dels seus torres més singulars, desprès ens dirigirem a l’encreuament del carrer Jaume I i La Senyera per a fer una altra torre per a retre homenatge als dos emblemes de la nostra terra.

PUBLICITAT

La comitiva va continuar fins a la plaça de l’Ajuntament, durant el recorregut vam poder gaudir de l’espectacle que suposa veure un dels símbols més representatius dels valencians: La Muixeranga. Sota els acords de les dolçaines i els tabals, la Nova Muixeranga d’Algemesí representà figures i alçà torres que van fer gaudir i emocionar els allà presents. I és que, res com la Muixeranga per a representar els valors més arrelats a la nostra població: l’esforç, la solidaritat i la festa, trets que ens fan ser únics com a poble.

A la plaça de l’Ajuntament es va fer lectura del manifest de la Comissió 9 d’Octubre, que en esta ocasió va ser a càrrec de la nostra regidora d’Esports i Participació Ciutadana Horte Gomez. Tot seguit es van lliurar els premis de dibuix del 9 d’octubre on participen totes les escoles de Castelló, els premis van ser lliurats, pels Festers Majors, Sultans i Càpita Cristià i per les Falleres Majors de Castelló.

Els premiats van ser les xiquetes i xiquet:

Carla Àlvarez Bernabeu del CEIP Severí Torres.
Joel Climent Murillo del Col·legi Hernández.
Carlota Climent Talens del Col·legi Santo. Domingo.
Antonia Valentina Feraru del Col·legi Severí Torres.

I per finalitzar les activitats matinals ens dirigirem al parc de l’Estació on es va disparar una gran mascletà de focs artificials, acabada la mascletà tots els castelloners i castelloners allí presents es van dirigir al Mercat per a gaudir d’una picadeta.

Des de l’Ajuntament de Castelló, volen agrair a tots els participants, Junta Local Fallera, Capitans i Sultans, Festeres i Festers, i totes les associacions i entitats representades la seua participació perquè la celebració del 9 d’Octubre fóra una mostra més del nostre compromís per la convivència i el benestar comú de tot el poble de Castelló.

Per a poder veure i baixar totes les fotos del reportatge fotogràfic piqueu ací.

Joanjo Puertos

Commemoració del 9 d’Octubre de 2018 – Fotos

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -