- PUBLICITAT -

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó – Castelló

Oratge mes de maig de 2018

Diu l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que les tronades en maig són normals. Però la freqüència d’aquest any, sobretot els últims dies del mes, no ho és. Explica l’AEMET que la calor durant el matí generava, a partir de mig dia, tronades a l’interior que arribaven dèbils al litoral.

Aquestes tempestes han fet que siga el més humit des de 2011, encara que la quantitat arreplegada ha estat normal per a maig. És fàcil d’entendre perquè els últims anys havia plogut molt poc. A Castelló, s’han arreplegat només 13 l/m2, repartits entre els dies 8 (5,5 l/m2), 9 (7 l/m2) i 28 (0,5 l/m2).

PUBLICITAT

Respecte a les temperatures, l’AEMET diu que ha sigut fresquet comparat amb els últims anys, que havia fet molta calor, però amb valors normals per a maig. L’inici del mes va ser molt fred, sobretot a les nits, amb mínimes de 8°C el dia 1 i 6°C el dia 2 a Castelló. Però poc a poc van anar recuperant-se. I pel que fa a les màximes, en general va fer calor tot el mes, deixant la mitjana en 27,5°C. Els dies 22, 23 i 31 foren els més calorosos, arribant als 31°C de màxima.

Fins ací el resum de maig, un mes prou normal segons l’AEMET.

En juny continuaran les tronades?

Marta π 

- PUBLICITAT -