- PUBLICITAT -

 

La Banda Sènior, l’Orquestra Filibert Estrela i el Cor de la Societat Musical Lira Castellonera donaran la benvinguda a l’estiu amb un concert aquest diumenge 18 de juny

Entrada: gratuïta 

L’Auditori Rex, a partir de les 19:30 hores, acollirà aquest diumenge 18 de juny un concert molt especial per començar la setmana d’actes de final de curs de l’Escola de Música La Lira i donar amb música la benvinguda a l’estiu. Estarà protagonitzat per tres de les agrupacions que formen la gran família de la Societat Musical Lira Castellonera: la Banda Sènior, dirigida per Víctor Gómez Monterde i l’Orquestra Filibert Estrela, dirigida per Pep Larrosa Garcia. En aquest concert participarà també el Cor de la Societat, que dirigeix Sixto Franco Llopis.

PUBLICITAT

La nostra benvolguda Orquestra Filibert Estrela

Castelló és terra de músics i no solament de banda. Des de l’any 2011, la Societat Musical Lira Castellonera gaudeix de l’orquestra Filibert Estrela, actualment dirigida pel mestre Pep Larrosa. Amb aquesta agrupació, l’Escola de Música La Lira respon a les necessitats de formació i musicals de l’alumnat que tria la corda com el seu principal instrument.

En la vesprada del diumenge, ens interpretaran el següent programa:

Programa OFE:

    1. Concerti for Strings in D Major, RV 121. ( A. Vivaldi)
    2. Concertino (Joseph Haydn) :
    3. Conquistador! (Deborah Baker Monday)
    4. Tocando la luna (Hugo Valero)
    5. Tres valses de película (Hugo Valero)

L’orquestra Filibert Estrela necessita sempre de nous músics. Per això, des de l’Escola s’han fet interessants propostes com oferir de forma gratuïta el lloguer per a l’alumnat que agafe un instrument de corda per al pròxim curs, o també permetre que qualsevol alumne de corda puga estudiar un segon instrument de banda, de forma gratuïta, sempre que continúe estudiant el seu instrument de corda.

La Sènior acompanyada pel Cor de la Societat Musical Lira Castellonera

Per la seua banda, la Banda Sènior de la Societat Musical Lira Castellonera és principalment, l’agrupació creada per a l’alumnat adult de l’Escola de Música. Un grup d’amics i amigues que cada dimecres, sota la direcció de Víctor, es reuneix per gaudir fent música junts.

La seua actuació començarà amb el Pasdoble “El Relicario”, que el mestre José Padilla va  escriure l’any 1917. Es tracta d’una cançó que va ser especialment coneguda per haver sigut cantada per artistes com Celia Gámez o Concha PIquer.

A continuació, la Banda Sènior interpretarà l’obra “Cassiopeia”, del compositor Carlos Marqués. Un poema simfònic que tracta de descriure amb música aquesta constel·lació.

Per finalitzar, escoltarem “Moment for Morricone”. El compositor Johan de Meij és el resposable d’aquest arranjament  en què es recull algunes de les principals composicions per a cinema d’Ennio Morrricone. Serà en aquesta obra quan la Banda Sènior estarà acompanayada pel Cor de la Societat Musical Lira Castellonera.

Setmana de final de curs i Matriculació de nou alumnat

Amb el concert de la Sènior, Orquestra i Cor comença una setmana d’activitats que l’Escola de Músic La Lira ha organitzat per finalitzar aquest curs 2022/23. Un any més, més de 120 alumnes de totes les edats i condicions han pogut aprendre música d’una forma divertida i molt enriquidora, i sense eixir de Castelló.

El dimecres 21 de juny podrem escoltar a l’alumnat de percussió a la seua audició d’Aula, i el Dijous 22, a partir de les 19 hores i a l’Auditori Rex, podrem gaudir de les actuacions de tot l’alumnat de l’Escola, a l’Audició de Final de Curs dedicada a l’Història de la Música.

Per finalitzar el curs, l’Escola de Música La Lira ha organitzat un cap de setmana de convivència al poble de Castelló, entre la nostra Escola i l’Escola de Música de Villacañas (Toledo). Serà els dies 23, 24 i 25 de juny.

Per últim, vos recordem que la matrícula de nou alumnat continua oberta. Ja son quasi 30 els xiquets i xiquetes que el pròxim curs començaran a estudiar música a l’Escola de Música La Lira des de els 3 fins els 99 anys. Per més informació sobre la matrícula, podeu contactar directament amb el director de l’Escola de Música, Víctor Gómez, al telèfon: 679 53 01 62.

La Sènior, l’Orquestra Filibert i el Cor de la Societat Musical Lira Castellonera us esperem aquest diumenge a l’Auditori i us desitgem un Bon Estiu!!

- PUBLICITAT -