- PUBLICITAT -

CN | Aida

La nit d’abans del primer de novembre, els carrers de Castelló es converteixen en un escenari de tradició i màgia. És la vespra del Dia de Tots Sants, una festa que recorda als qui ja no estan entre nosaltres i que, a Castelló, es viu amb molta passió i afecte.

La tradició de Tots Sants, que se celebra amb força a tot el País Valencià, té les seues arrels en la commemoració dels difunts. Aquesta festa no només honra les ànimes dels qui ens han deixat, sinó que també celebra la vida i la memòria dels éssers estimats.

PUBLICITAT

L’aroma de les fogasses s’escampa pels carrers mentre els forns del poble treballen a ple rendiment. Les fogasses, uns pastissos deliciosos fets amb carabassa, anous i ametlles, són l’acompanyament perfecte per a aquesta celebració.

També les flors són un element molt important, les famílies les porten al cementeri per arreglar els nínxols dels seus éssers estimats, compartint uns moments de recordatori, en un acte d’estima i respecte cap als qui ens han deixat.

Però aquesta festa no es tracta només de dol i melangia. La nit de Tots Sants esdevé un món diferent, ple de diversió i misteri. És la nit de les ànimes i els monstres, però no cal que ens amaguem sota les mantes perquè les ànimes dels difunts ens visiten. Aquesta és la nit del “truc o tracte”, una tradició que s’ha integrat amb la celebració de Tots Sants. Els més joves es disfressen i omplin les places i carrers, demanant caramel·lets i en els temps d’abans menjant castanyes torrades. Els monstres, fades i herois es barregen en un seguit de disfresses creatives.

És un esdeveniment que ha guanyat gran popularitat amb els anys i s’ha convertit en una de les festes més esperades de l’any per als més xicotets. Amb l’arribada de la nit de Tots Sants, el poble es converteix en un lloc de diversió i riure, on tots els membres de la família poden gaudir junts.

Així que, aquesta nit de Tots Sants a Castelló gaudiu de les tradicionals fogasses, porteu flors als éssers estimats i no oblideu les vostres disfresses, perquè la diversió i la màgia us estan esperant en aquesta festa tan especial. Tots Sants és una festa que celebra la vida i la memòria, i a Castelló ho fem amb el cor ple de tradició i somriures.

Sols ens queda recordar l’espai de mostres d’Ana Benetó, que fa més de 10 anys que va començar a instal·lar en la seua escala elements per a celebrar aquesta terrorífica festa de Halloween, simplement pel fet que li agrada fer escenaris, personatges, muntar maniquins i maquetes relacionats amb aquests elements, el fet és que any darrere any ha anat incorporant més elements, la gran majoria confeccionats per Ana, això ha tingut la seua repercussió, augmentant les visites al seu espai, fins i tot de classes de col·legis, gent gran i menuda fins a convertir-se en un lloc per a visitar cada vesprada del dia abans de Tots Sants, aquest any NO serà possible, esperem que per al 2024 torne amb més força.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací