- INFORMACIÓ -

 

El passat 11 de desembre de 2022, organitzat pel Club Alfil Castellonense, es va celebrar el torneig d’escacs infantils Fira Santa Llúcia de Castelló amb categories sub-10, sub-12 i sub-16.

PUBLICITAT

En el torneig han participat un total de 48 jugadors i jugadores, ha constat de 7 rondes amb ritme ‘blitz’ de 7 minuts amb 3 segons d’increment i ha sigut arbitrat per Germán Porras.

Des de CN volem felicitar a l’organització del Club Alfil Castellonense, així com a totes i tots el participants d’aquest torneig.

Els escacs és un joc molt beneficiós per als xiquets i xiquetes, ja que els ajuda a desenvolupar habilitats cognitives i socials. A més a més, té molts beneficis com:

Millora el pensament lògic i la resolució de problemes: Els escacs requereix que els jugadors pensen de manera estratègica i analitzen diferents opcions abans de prendre una decisió. Això pot ajudar els xiquets a desenvolupar habilitats de pensament crític i a solucionar problemes de manera més efectiva.

Fomenta la concentració i l’atenció: Els escacs requereix que els jugadors estiguen atents durant tot el joc i que paren atenció als moviments de l’oponent. Això pot ajudar els xiquets a millorar la seua capacitat de concentració i a parar atenció durant més temps.

Desenvolupa la memòria i la planificació: Els escacs també requereix que els jugadors es recorden de les regles i les estratègies del joc, i que planegen els seus moviments amb anticipació. Això pot ajudar els xiquets a millorar la seua memòria i a planificar amb més eficiència.

Fomenta el treball en equip i la cooperació: En jugar als escacs, els xiquets aprenen a treballar en equip i a cooperar amb uns altres. Això pot ajudar-los a desenvolupar habilitats socials i a millorar la seua capacitat per a treballar amb uns altres.

En resum, els escacs és un joc molt beneficiós per als xiquets i pot ajudar-los  a  desenvolupar una sèrie d’habilitats importants. Si estàs interessat en què el teu fill aprenga a jugar als escacs, pots buscar un club d’escacs de Castelló ‘Club Alfil Castellonense’ o buscar tutorials en línia per a ajudar-lo a començar.

Com sempre Castelló Notícies, amb l’esport, amb la cultura.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací