- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

 

Divendres i el cap de setmana es manté l’oratge estable…però la setmana que ve torna l’hivern

Ahir va ser la Candelera i va estar rient des de primera hora del dia. Si fem cas del refranyer, l’hivern encara no s’ha acabat…, però de moment tenim sol i les temperatures tenen tendència a pujar. Ahir ja quedaren un poc més altes i hui continuarem notant l’ascens tèrmic.

PUBLICITAT

Després d’un matí fred, tindrem un migdia més càlid, amb temperatures entre els 16 i els 18 graus a la costa i amb valors propers als 20 graus a les comarques centrals. Tret de les boires de primera hora, el sol dominarà per tot arreu.

Demà dissabte, amb la col·laboració del ponent, encara pujaran més les temperatures. Seran més els observatoris que marcaran els 20 graus. Sol, ponent i pocs núvols al cel. Podran haver-hi boires matinals, però amb vents de ponent més secs no tardaran molt a desfer-se.

Diumenge l’ambient serà més fresc, ja que es deixaran sentir de nou els vents d’origen marítim, que portaran més humitat, alguns núvols baixos a la costa i tornaran a afavorir la formació de boires durant la nit i matinada.

Cal que estiguem molt atents al que puga passar a partir de dilluns a la nit, perquè les previsions anuncien de nou fred i un augment de la nuvolositat, que podrà portar pluja i neu a cotes relativament baixes ( 600 metres al nord i 700-800 al sud).

Tot indica que després d’uns dies d’estabilitat i d’una recuperació de les temperatures dilluns a la nit torna el fred, torna l’hivern: tindrà raó la Candelera?

Passeu bon divendres i bon cap de setmana… ploga o façasol, faça fred o calor

Jordi Payà

- PUBLICITAT -