PUBLICITAT

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó – Castelló

Oratge mes d’abril de 2019

L’AEMET (Agència Estatal de Meteorologia) ha qualificat abril com lleugerament fred. Segons les dades, ha sigut l’abril més fresc des de 2009.

Encara que les mínimes han pujat, la baixada de les màximes ha marcat el caràcter fresc del mes. A Castelló la temperatura mitjana del mes s’ha quedat en 15,4˚C. El dia 12 va ser el més fred, amb 4,5˚C, i el dia 14 el més calorós, amb 30˚C. A partir d’ací, les temperatures màximes baixaren, tornant el fred en Setmana Santa i el començament de Pasqua.

Tanmateix la notícia ha estat la pluja. Segons l’AEMET, aquest abril ha estat el més humit des de 1981. Això s’explica pel temporal de llevant que es va produir entre els dies 18 i 22. L’AEMET el descriu com persistent, intens i extens. Històric en abril, sense precedents. La vesprada del diumenge 21 va ser especialment complicada a la Ribera, la Safor i la Marina Alta. A Castelló els 135,2 l/m2 arreplegats en tot el mes es repartiren, sobretot, en 2 períodes: els dies 5 i 6 (6,2 l/m2) i del 18 al 21 (127,7 l/m2), del dijous al diumenge de Setmana Santa.

PUBLICITAT

la nostra comunitat, segons el balanç de precipitacions fet per l’AEMET, des del 1 d’octubre hem tingut una tardor molt humida (ha plogut el doble fins el 20 de novembre), un hivern extremadament sec (el més sec des de 1950) i una primavera molt humida, marcada pels temporals (l’últim dia de març el primer, en Setmana Santa el segon).

És normal?

Què passarà en maig?

Marta π

Dades oratge mes de MARÇ

Fotos: Valerià Benetó

- PUBLICITAT -