- PUBLICITAT -

 

Tanquem les festes amb música, el castelloner Ausiàs Cuisinier Monfort, contrabaix a la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana

PUBLICITAT

Acabem les festes del període de l’any més guarnit d’elles i Castelló Notícies ha intentat estar en totes, si les enumerem, Santa Bàrbara, Constitució i pont de desembre, Fira, Nadal, els Innocents, Cap d’Any i Reis, coincidint amb un cap de setmana.

Encara que hem cobert tot el possible, una coseta ens ha passat per alt, i és que el dissabte també va ser festa, sí, si el dissabte dia 7 de gener, però, com que no era festa? Nosaltres creiem que sí, i així ho vàrem viure, primer al Trinquet, hi va haver una partida de PILOTA d’escala i corda, on l’equip A del Club de pilota Castelloner, Javi Caldes, David Monleón i Pepe Chordá (tercera categoria) varen guanyar 60 – 10 al d’Alberic en una contundent partida en la qual no donaren opció al rival, però en acabar la partida les encaixades de mans denotaven que allò havia estat una celebració, disputada però festiva, ja que era Campionat Autonòmic d’Escala i Corda.

I, per rematar el dissabte festivament, el que lamentem és no poder haver acudit a Valencià al Palau de les Arts on actuava, la jove Orquestra de la Comunitat Valenciana amb un programa més que interessant: El Concert per a violí, violoncel i piano en do major, Op.56, conegut també com a Triple Concert de Beethoven, Pavana para una Infanta difunta de Ravel, i, Petite Suite de Debussy. Però i és ací on carreguem les tintes, actuava el nostre paisà Ausiàs Cuisinier Monfort, al contrabaix, molta sort li desitgem en la nova singladura, ens alegrem per tu i per què no dir-ho, ens podem alegrar tots un poquet, ja que alguna cosa nostra és, en ser un component de la Societat Musical, actuant a la Banda Simfònica i a l’Orquestra Filibert Estrela. Hem de destacar que s’ha guanyat la plaça, la qual cosa no és fàcil per estar en la citada formació, pel fet que presenta un grau d’exigència molt alt.

Ausiàs Cuisinier Monfort – Foto: Valerià Benetó

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) va ser creada per la Llei valenciana de la música el maig de 1998, i depén orgànicament de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de la Música. Aquesta orquestra recull la iniciativa de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, nascuda el 1991. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per professors destacats.

Com que ho volem celebrar els passem uns fragments de vídeo i alguna foto del concert, que ens han fet arribar, i vaja la nostra felicitació als pares, i per suposat a l’Ausiàs.

Castelló Notícies amb les festes, l’esport i la cultura.

- PUBLICITAT -