- PUBLICITAT -

 

L’11 de maig del 2013 Al Tall va rebre el IX Premi Síndic Pere Calp a Castelló (la Ribera Alta) «per la seua tasca en la recuperació de la nostra cultura musical i per la defensa de la nostra llengua».

L’acte de lliurament va tindre lloc en el tradicional Sopar Reivindicatiu del 25 d’Abril a l’antiga Cambra Agrària. L’Associació Síndic Pere Calp va fer entrega d’un taulell de ceràmica amb la senyera i el mapa de territoris, juntament amb el nom del grup Al Tall. Aquest va ser recollit per Vicent Torrent, Maribel Crespo i Enric Banyuls.

Vicent Torrent va comentar a La Veu, que el guardó era «una glopada d’oxigen després de deixar Al Tall». «Assimilar açò em produeix un poquet de vertigen i tornar a Castelló per a rebre aquest guardó, a mi, personalment, m’equilibra, em dona molt bon rotllo».

Hi va intervindre l’escriptor Juli Alandes, que va explicar anècdotes a propòsit del topònim de Castelló de la Ribera, com per exemple un dia que li van dir, «ah sí, tu eres d’eixe poble del costat de Senyera». La celebració va finalitzar amb la Muixeranga, interpretada per Emili Someño.

 

Tal dia com hui del 2013 Al Tall es va acomiadar a Barcelona

Fa 37 anys van començar els enregistraments de Fonoteca de Materials, de la Generalitat Valenciana

ENTREVISTA | Vicent Torrent: «El bon moment de la música en valencià és un colp d’esperança perquè la llengua no s’evapore» | Per Joan Canela | 24 de setembre del 2022

ENTREVISTA | Vicent Torrent: «La nostra pàtria musical és el Mediterrani» | Per Sixto Ferrero | 4 de febrer del 2017

- PUBLICITAT -