- PUBLICITAT -

 

L’Associació Cultural Tabalà realitzà el passat dimecres un taller formatiu a Escola d’Adults Paz Mínguez.

Emmarcat al projecte Erasmus+: «Acquisition of Innovative Teaching Methods Edu_tech_Erasmus» el taller formatiu:

“Realitat Virtual i Augmentada a l’educació per a adults” va constar d’una sessió on l’alumnat va aprendre entre altres coses aspectes bàsics sobre el que és la realitat virtual (RV) on la simulació per ordinador aconsegueix donar la sensació que allò representat és real i en la que a sovint es pot interaccionar amb elements que envolten l’usuari.  Férem una introducció al món virtual i les seues possibilitats per saber el què anàvem a vore per a, seguidament, aprendre de primera mà com s’utilitzaven les ulleres i, així, poder descobrir qualsevol platja, muntanya, poble o ciutat del racó més amagat del planeta.

La realitat augmentada (RA) consisteix en un conjunt de dispositius que afegeixen informació virtual a la informació física ja existent. Aquesta és la principal diferència amb la Realitat Virtual, ja que no substitueix la realitat física, sinó que afegeix un entorn fictici (per exemple, dades informàtiques) al món real.

Aquest projecte finançat per la Unió Europea (fons Erasmus+) tracta sobre com aplicar estes noves tecnologies a l’àmbit de l’educació, més concretament a l’educació per a adults.

Per a conèixer estes tecnologies utilitzàrem les ulleres de RV Oculus juntament amb els softwares First Steps, Google Earth VR i Unity. El primer d’aquestos era per a familiaritzar-nos amb les ulleres i els controls, el segon ens permitia descobrir qualsevol part del món sense moure’ns del lloc i amb el tercer creàvem contingut 3D amb el qual poder treballar.

L’objectiu d’aquest projecte és dur a terme una serie d’activitats de formació, mitjançant les quals els i les participants, siguen capaces de compartir i localitzar quins son els seus mètodes/ferramentes d’ensenyament i/o aprenentatge que els fan marcar la diferencia, i veure quins avantatges d’integració té cada metodologia/ferramenta, en el nostre propi procés.

Volem agrair especialment a l’empresa castellonera Omega World Games,  especialitzada en la creació d’esdeveniments i competicions eSports, la cessió de les ulleres RV Oculus.

Aquest projecte que està dins del programa Erasmus+, té com a a socis a Associació Cultural Tabalà a BALGARSKA AGENSIYA ZA RAZVITIE (Bulgària), PRISM – PROMOZIONE INTERNAZIONALE SICILIA – MONDO (Itàlia), ALTIV (R. Txeca) i Kultur ve Sanat Dernegi (Turquia)

Ací podeu trobar més informació del projecte. https://www.facebook.com/Edu_tech_erasmus-100518098715135

#Erasmus+

- PUBLICITAT -