- PUBLICITAT -

 

L’Associació Cultural Tabalà ha iniciat un projecte finançat amb fons europeus (Cos Europeu de Solidaritat) per a redescobrir els jocs, els contes i les cançons tradicionals de Castelló. La font principal per a fer-ho serà el veïnat de Castelló que recorden els jocs tradicionals de la seua infantesa, així com els contes i les cançons tradicionals.

PUBLICITAT

El projecte de Tabalà és obert i pretén ajudar a transmetre a la gent jove els jocs, els contes i les cançons tradicionals que han anat passant de generació en generació fins als nostres dies.

Amb este projecte volen aconseguir dos objectius principals: que les persones adultes que recorden tota eixa herència tradicional la transmeten a la gent jove perquè ho coneguen i ho gaudisquen; i guardar en la memòria col·lectiva la manera de jugar, de cantar i contar històries dels nostres avantpassats, amb tota la saviesa que això comporta, tant explícita com implícita.

El nou projecte comença a agafar forma, com no podria ser d’altra manera també tenim la col·laboració i el recolzament de Ajuntament de Castelló i la Regidoria d’Educació.

El projecte tindrà una durada d’un any, tot i que l’objectiu és que deixe empremta en el temps. Faran entrevistes a les persones adultes, de diferents edats, perquè servisquen per a crear un documental i un llibre i, també, per a coordinar la transmissió oral de tota la informació interessant que les persones majors expliquen.

Amb la complicitat i l’ajuda dels centres educatius i de les famílies, proposaran activitats perquè la gent jove juguen, canten i conten tot allò que els majors els hauran transmés.

També tractaran de crear vincles amb altres entitats com l’associació de jubilats i pensionistes, les ames de casa, la federació valenciana de jocs i esports tradicionals, el club castelloner de pilota valenciana o la Societat Musical Lira Castellonera.

Tabalà demana la participació ciutadana. Si recordes jocs, contes i cançons tradicionals de la teua infantesa posa’t en contacte amb ells a través del correu electrònic jocscontesicancons@gmail.com o del telèfon 608699401 (Laura).

ASSOCIACIÓ CULTURAL TABALÀ

- PUBLICITAT -