- INFORMACIÓ -

 

Normalització Lingüística de la Diputació continua amb la campanya «Sona tan bé»

El dimarts, 21 de febrer, la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València estrenarà l’episodi 4 de la sèrie «Sona tan bé», una col·lecció de vídeos musicals per a promoure l’ús del valencià en escenaris urbans.

PUBLICITAT

«Sona tan bé» és un conjunt d’històries, totes elles amb banda sonora original, que tracten de reivindicar l’ús del valencià d’una manera original i divertida. Els vídeos aborden des d’un punt de vista distés diferents situacions lingüístiques que qualsevol valencianoparlant ha viscut en el dia a dia, sempre amb un enfocament positiu i alegre, amb guió i direcció d’Àlex Martínez Orts.

La diputada de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Dolors Gimeno, explica que la campanya «és una forma senzilla i efectiva de fer visual i convidar a l’ús de la llengua pròpia, en qualsevol àmbit i de manera habitual» i fa una valoració positiva de la campanya amb la qual «esperem la mateixa viralitat que en capítols anteriors, per la bona acollida entre el públic juvenil i adolescent, un segment poblacional a qui van dirigides, d’una manera desenfada i divertida, les reflexions sobre l’ús i la promoció del valencià».

L’episodi 4, amb el títol «No canvies», està protagonitzat per l’influenciador i comunicador Cabrafotuda, es podrà veure a través de les xarxes socials de la Unitat de Normalització Lingüística, en @ValenciaalaDipu, i en les de la Diputació de València, i al web https://sonatanbe.dival.es i en les plataformes de YouTube i Spotify.

Actualment, ja es poden veure els episodis de l’1 al 3, amb cançons originals per als vídeos que han sigut interpretades per Sara Vallés («Les paraules de la iaia»), Héctor Juezas i Saray Cerro («El tobogan»), i les actrius Danai Delipetrou i Esther, i les ballarines Alba Vidal i Eugenia Morera, en l’episodi 3 («Quin trellat»).

En el primer episodi de «Sona tan bé», titulat «Les paraules de la iaia», l’actriu Sara Vallés interpreta una jove de ciutat que s’enamora en escoltar dues de les paraules que utilitzava la seua iaia quan ella era menuda. A través d’una cançó satírica, fresca i amb reminiscències de la música dels anys 60, l’actriu reivindica algunes paraules pròpies del valencià que cada vegada estan més en desús, en especial entre la gent jove que habita les grans poblacions.

En l’episodi 2, «El tobogan», Héctor, un jove vergonyós del barri d’Orriols, per fi, després de molt de temps rumiant-s’ho, ha decidit fer-se un tatuatge amb el símbol de la seua cançó preferida. Armat de valor, entra en un estudi del centre de la ciutat de València on l’atén Saray, la tatuadora. El seu impuls immediat és el de comunicar-se en castellà, fins que la casualitat els farà adonar-se que comparteixen molt més que la passió per la tinta.
Pel que fa al tercer episodi de «Sona tan bé», estarà protagonitzat per les actrius Danae Delipetrou i Esther, i les ballarines Alba Vidal i Eugenia. Amb el títol «Quin trellat», mostra la història de Danae, una estudiant estrangera d’intercanvi que es va enamorar de la ciutat de València i la seua cultura. El curs ha acabat, però ella ha decidit quedar-se a viure ací. El que no s’esperava és que, malgrat l’esforç que fa per aprendre valencià, les seues amigues sempre es dirigeixen a ella en anglés, pensant que així li faciliten la comunicació. Però ella té clar que no és això el que vol.

En l’episodi 3, «Quin trellat»

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací