- PUBLICITAT -

 

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua el passat divendres 26 de juny de 2020 va publicar a la seua pàgina de Facebook l’aprovació del Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua de l’informe elaborat per la Secció d’Onomàstica per a canviar el topònim oficial del municipi de Villanueva de Castellón per Castelló, com a forma única, ja que considera que esta és “la denominació correcta i adequada des del punt de vista històric i lingüístic”.

L’Acadèmia continua dient que “l’’informe de la Secció d’Onomàstica, firmat pel seu president, el catedràtic Emili Casanova, afirma que el topònim Castelló és “la manera tradicional per la qual és coneguda la població en tota la comarca i per tots els veïns”. L’estudi també fa referència a aspectes històrics del nom des del segle XIII”.

“Igualment, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua analitza les formes escrites documentades, des de les més antigues (Castelló de Xàtiva, La vila nova de Castelló o Castelló de Carcaixent), a les més actuals (Vilanova de Castelló, Castelló de la Ribera, Villanueva de Castellón). En totes les formes l’element comú és el topònim Castelló.”

 

PUBLICITAT

“L’Acadèmia Valenciana de la Llengua traslladarà la resolució aprovada hui a la Direcció General d’Administració Local per a seguir la seua tramitació, un procés iniciat per l’actual corporació municipal amb el propòsit de trobar una solució definitiva a les disputes veïnals motivades pel nom de la localitat”.

A data de hui dilluns 29 de juny sols EU de Castelló de la Ribera s’ha pronunciat al respecte al seu Facebook dient, “l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha comunicat una decisió que, malgrat esperar-la, com tot el poble sap, no compartim. Entenem que és una decisió política, per intentar posar fi a un problema històric, però com ja hem dit en repetides ocasions crea tants problemes com els que intenta solucionar, i ve d’un anàlisi equivocat”.

 

EU de Castelló de la Ribera continua dient “nosaltres seguirem treballant i creient amb el nostre poble i el seu topònim, Castelló de la Ribera”.

Si trobem o en fan arribar més declaracions les publicarem!

Partit Popular de Castelló opinant sobre el tema.

 

Vídeo, l’alcalde Òscar Noguera parla sobre el topònim i altres temes amb Ribera Televisió

- PUBLICITAT -

3 Comentaris

  1. Xé sóc Abelardo

    Que jo recorde el PP de Castelló en la votació per a canviar el nom del poble a “Castelló” no va votar en contra, es va abstindre (= a que li donava igual) sols va demanar que no li posaren al nom de Castelló “ninguna coletilla”.

    Ara ‘donde dije digo digo diego’…

  2. Sempre he sigut simpatitzant d’Esquerra Unida i pense que han perdut una oportunitat d’haver fet alguna cosa positiva pel poble més, crec que en aquest nom s’identifica molta gent, una llàstima el fet de voler defensar una postura que va dur tant de conflicte!!!

    Respecte però no compatisc.

Comments are closed.