- PUBLICITAT -

 

Nou comunicat de l’Ajuntament de Castelló

Informació de les 12.20 h

Des del centre de Coordinació d’Emergències 112CV l’Ajuntament de Castelló ha rebut una notificació informant que el riu Canyoles pel seu pas per Moixent porta 630m3/s. aquest riu mor al riu Albaida per tant es preveu una crescuda important del cabal del riu Albaida al seu pas per Castelló, l’augment del cabal de riu Clariano de moment el suportarà l’embassament de Bellús.

PUBLICITAT

Per aquest motiu en aquest moment es procedeix a tallar tots els passos i zones inundables del terme de Castelló al voltant de riu Albaida.

Si es produeixen canvis, anirem informant.

Recordeu que no heu de llevar les tanques per poder creuar en passos tancats al trànsit.


Situació a Castelló a causa de les pluges caigudes aquesta nit

Comunicat de l’Ajuntament de Castelló

Informació de les 07.50h

Per motiu de la pluja caiguda aquesta nit s’ha tallat el pas inferior de la FGV i la resta de passos i zones inundables s’estan revisant de manera contínua per part de la Policia Local.

Es reforcen els torns de la Policia Local per si continua plovent i tinguérem necessitat d’actuar a algunes zones de la població.

Si es produeixen canvis, anirem informant.

Recordeu que no heu de llevar les tanques per poder creuar en passos tancats al trànsit.

Recomanacions

La més important és evitar tots el passos inundables que té Castelló i desprès netejar els embornals, desguassos i baixants que puguen tenir pols, fulles seques o brutícia a les reixetes. Un tap de brutícia pot fer que s’inunde un aparcament soterrat, un pati o un terrat amb un xàfec intens.

El millor és no utilitzar el cotxe, però si és necessari recordeu que la pluja augmenta el risc d’accident i cal extremar les precaucions a la carretera. Augmenteu la distància de seguretat per tenir més espai de frenada. Reduïu la velocitat en revoltes i paviments empedrats, asfalt brillant i capes o bassals d’aigua, fang o fulles caigudes… amb això evitem fenòmens com ‘l’aiguaplaning’, en cas de patir ‘aiguaplaning’: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei per no trobar-s’hi és moderar la velocitat. Freneu amb suavitat i antelació per no bloquejar les rodes, comproveu durant la marxa si els frens responen. D’aquesta manera, al mateix temps, s’eixuga la humitat que puguen tenir i es recupera la seua eficàcia. En cas d’haver de creuar un bassal gran: circular amb primera, lentament i un cop passat comprovar l’eficàcia dels frens. En cas de pluja torrencial: cal estacionar a un lloc segur i mantenir enceses les llums.

Policia Local de Castelló: 607 847 844
Emergències: 112
Guàrdia Civil: 062

- PUBLICITAT -