- PUBLICITAT -

 

S’espera trobar un centenar d’assassinats pel Franquisme, provinents de diferents municipis, entre ells està Castelló.

Els afusellats a Paterna el 09 de desembre de 1939 soterrats a la fossa comuna 112 de Castelló de la Ribera segons el llistat de Vicent Gabarda són:

Antonio Patricio Sancho de 40 anys i llaurador.

PUBLICITAT

Eduardo Mascaros Mut de 42 anys i jornaler.

Elias Molina Guardiola de 52 anys i jornaler.

I hi ha un altre que va nàixer a Castelló que també està a la fossa i segons Vicent Gabarda és de Gandia.

Francisco Oltra Pellicer (el llarg) de 28 anys i xofer afusellat el 30 de novembre de 1939.

Cementari de Paterna

Fins al cementeri de Paterna es van desplaçar ahir dilluns 20 d’agost, l’Alcalde Òscar Noguera i les regidores que estan portant endavant les tasques per a la recuperació de la Memòria Històrica Otti Ferrando i Tere Fuster, per a assistir a l’inici dels treballs d’excavació de la fosa 112 i exigir veritat, justícia i reparació. Durant la visita al cementeri de Paterna van conèixer els familiars d’Elias Molina, que actualment viuen a Valls (Catalunya) els quals es van alegrar molt de veure que membres de l’equip de Govern de Castelló estaven allí donant recolzament. Segons declaracions d’Otti Ferrando “hui ha sigut un dia ple d’emocions i hem estat ahí donant el nostre suport a les famílies de Castelló, desitgem que tinguen molta sort i puguen recuperar les restes per a soterrar-les dignament”.

Fins a nou, és el nombre de fosses comunes que s’han obert en els últims anys al País Valencià, huit d’elles al cementeri de Paterna. En l’última d’aquestes és la que s’ha començat a treballar ahir al matí. És la 112, en la qual s’espera trobar les restes d’un centenar de víctimes assassinades pel Franquisme, provinents de diferents municipis,en la seua majoria de la Safor, la Ribera o l’Horta.

Tere Fuster, Otti Ferrando, Rosa Pérez i Mati Escrivà

Els treballs s’han iniciat després d’una llarga lluita de l’associació de familiars. Les exhumacions es preveu que duren de dos a tres mesos, i l’anàlisi genètica de les restes s’allargarà entre un any i mig o dos.

Treballs d’excavació de la fosa 112

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -