- PUBLICITAT -

 

El passat dissabte 15 de desembre de 2018, la Societat Musical va oferir el tradicional Concert de Fira a l’Auditori Municipal Rex.

Amb uns minuts d’espera obligats per circumstàncies que incumbien l’acte i davant un públic nombrós i pacient ja que la durada de l’acte va ser densa, assistírem a un concert ple de sorpreses, en primer lloc es va fer la presentació del concert amb una veu en ‘Off’ que acompanyada per imatges projectades sobre l’escenari anava conduint l’acte, donant la benvinguda als nous components de la Banda Simfònica.

PUBLICITAT

Abans de començar les actuacions i en previsió de la durada de l’acte es va fer l’entrega de detalls als nostres convidats, La Junta directiva de la Unió Musical d’Albalat dels Sorells que representada per Antonio Barranquero rebia un recordatori de l’acte i per l’amistat quasi centenària entre Albalat i Castelló, replicant el President de la Unió amb la imposició de la Insígnia d’or de la seua agrupació al nostre President Sr. Climent i a Raúl Seguí, el director, que rebia també un homenatge per part dels músics que deixen la Banda Jove.

Tot açò passava amb la Banda Jove ja preparada per començar la seua actuació, recordant i fent-li honors a la nostra Banda Jove guanyadora amb el primer premi al Certamen de Bandes juvenils de Castellar-Oliveral el passat mes d’octubre la seua presència en el Concert de Fira era el reconeixement de la Societat Musical a l’important guardó aconseguit.

Seguidament interpretaren les obres ‘Paco Alcalde’ de Joaquin Rodrigo i ‘La Fortaleza’ d’Andrés Álvarez.

Amb el consegüent condicionament de faristols i seients l’acte va continuar amb la Banda Simfònica ja a l’escenari es va reprendre la presentació de l’acte centrat principalment en l’amistat entre Albalat dels Sorells i Castelló, la pròxima efemèride del 50 aniversari de la Banda Jove i la reflexió del presentador envers la galeria d’il·lustres de la Societat Musical, que es troba últimament lleugerament descuidada. Es va agrair a Claudia Barber el seu cartell anunciador de l’acte.

La Banda Gran va començar presentant musicalment els nous membres, ja que foren els solistes en l’obra que s’utilitza per a ‘batejar-los’ i considerar-los ja membres de ple dret d’aquesta agrupació, ‘El Regalo de boda’ d’Soutullo i Vert, dirigits per la nostra directora Beatriz Fernández Aucejo.

Seguidament va vindre l’obra ‘Titelles’, de Llorenç Mendoza, amb el flautista-solista del poble Eduardo Pausá, el qual va interpretar magistralment aquesta peça. Va ser molt aclamat pel públic i a més a més pel mateix compositor que va pujar a rebre la calorosa ovació de tot un poble que agraïa els seus coneixements magistrals de composició i instrumentació més que demostrats en la seua obra ‘Titelles’.

Però per a Eduardo hi havia una sorpresa: la seua quinta, ‘la quinta del 58’ li va fer també un detall i li llegiren unes paraules plenes de sentiment, estant allí presents eixos quintos, almenys una molt bona representació d’ells. El nostre amic Nelo Caldes li va fer entrega d’un obsequi.

Després es va tocar el famós pasdoble, ‘Lo cant del valencià’ amb una interpretació de molt de nivell pel bombardí solista, Adrià Alfonso Luna.

A continuació, la directora es va dirigir al públic per a recordar-los els dos objectius que té la Banda aquest proper any: participar en el Certamen de Bandes de València, a la Secció d’Honor i anar al Festival per a instruments de vent Jeju, Corea del Sud. Tot embarcat en el Projecte ‘Els Anells Ingràvids’, demanant la col·laboració de tot el poble.

Però si alguna cosa es recordarà d’aquest Concert és de la quantitat de sorpreses que hi aparegueren, inclús la mestra Beatriz Fernández ens en va oferir una, presentant una part de l’obra lliure que ens han compost per al Certamen, de la qual sols es van interpretar dos moviments i segons veus del públic va agradar i va recordar alguna obra ja tocada, en el ambient circulava satisfacció i optimisme, no sabem el resultat d’aquesta obra, encara, però és molt del gust de l’aficionat castelloner a la música.

I ja per finalitzar, ‘La marxa eslava’ de Txaiskosky va tancar l’acte.

Moltes gràcies a l’Ajuntament pel seu suport, al públic i a tot el poble.

Un sopar a la seu social va posar punt i final al Concert de les Sorpreses.

I continuem FENT LIRA!

Picant ací podeu veure totes les fotos del concert de  Fira 2018

Societat Musical Lira Castellonera

Fotos – Concert de Fira 2018

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -