- PUBLICITAT -

 

‘Si te’n passes, t’ho perds’, amb l’objectiu d’informar sobre l’abús d’alcohol en les Festes 2022

PUBLICITAT

“Si te’n passes, t’ho perds” és l’eslògan del comunicat que ha preparat CN – Castelló Notícies perquè estem convençuts de la necessitat de conscienciar i prevenir sobre l’abús d’alcohol especialment durant les Festes Majors i de Moros i Cristians de 2022. La informació es presenta en to positiu, amb l’objectiu de retardar al màxim l’edat d’iniciació al consum.

“Si te’n passes, t’ho perds”. Amb aquesta idea central, en la qual pivota la comunicació, es pretén informar per tractar d’evitar actituds incíviques que massa sovint acaben amb fets com accidents, baralles o fins a tot agressions. Dins del context que es deriva de l’abús de l’alcohol en les festes. El que ens preocupa, sobretot, és el consum entre els menors, que són el col·lectiu més vulnerable. En aquest sentit, la finalitat és retardar l’edat d’inici al consum al màxim possible, perquè això implica quasi sempre una actitud més responsable.

Des de CN volen cridar a la responsabilitat dels pares, dels propietaris d’establiments de venda d’alcohol i de la ciutadania en general. En aquest sentit, demanem un esforç perquè els pares reflexionen amb els menors i fixen patrons de comportament que limiten el consum i eviten l’abús, i volem recordar als establiments la prohibició de dispensar alcohol als menors de 18 anys.

Des de CN volen implicar els diferents col·lectius, perquè l’estratègia contra l’abús, i sobretot entre els joves, siga realment efectiva, ja que és responsabilitat de totes i tots.

És molt important i necessari conscienciar els festers i festeres, cristians, moros, joves, pares, famílies, bars i comerços amb un objectiu comú: dissociar la festa de l’abús de l’alcohol i inculcar als joves que la diversió és contradictòria amb el consum irresponsable.

El president de l’Associació Festera de Moros i Cristians de Castelló, Eduard Ferrando, ha anunciat que el col·lectiu dona suport aquesta iniciativa.

- PUBLICITAT -