- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de SETEMBRE de 2021

S’ha acabat l’estiu. Ha començat el curs acadèmic, hem tornat a la feina i a la rutina.

Ja està ací la tardor, amb la seua inestabilitat. Però aquest setembre de 2021 ha estat atípic.

Per una banda ha fet molta calor. A Castelló, la temperatura màxima, de 35°C, es va marcar el dia 8. Ara bé, els termòmetres arribaren als 34°C els dies 10, 12, 15 i 18. Per tant, és fàcil entendre que la mitjana de les màximes siga de 30,1°C, molt alta per a un mes de setembre.

PUBLICITAT

Més encara, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) les temperatures mínimes nocturnes han estat altes. Malgrat que el dia 27 es va marcar una mínima de 15°C, la més baixa del mes, la mitjana de les mínimes s’ha quedat en 19,8°C.

Per tot això, l’AEMET l’ha considerat un setembre molt càlid.

Per altra banda, ha plogut molt. Va començar amb una DANA que, durant els dies 1 i 2, va descarregar a Castelló 18,5 l/m2. Ara bé, va ser a la segona quinzena quan es va posar més seriós amb allò que la tardor estava arribant. Va ploure els dies 15 i 16 (22 l/m2) i també el dia 20 (23,5 l/m2). I 4 dies van ser els responsables de la meitat de les precipitacions del mes (59,5 l/m2), si sumem la DANA dels dies 20 al 23 i les tronades del dia 25. En total, al poble es van arreplegar 123,5 l/m2. L’AEMET diu que setembre ha sigut un mes molt humit, el tercer més humit del que portem de segle XXI.

Ja ens hem oblidat de la calor de l’estiu… o no? Octubre serà típic o atípic?

Ho sabrem prompte.

Marta π

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací