- PUBLICITAT -

Pròxima activitat del projecte “Ser Roder”: Projecció del documental “La festa que som. 50 anys de Moros i Cristians a Castelló”

CN | Aida

La comparsa els Roders realitzarà la seua quarta activitat del projecte “Ser Roder”. El proper divendres 19 d’abril a les 19.30 tindrà lloc a la seu dels Roders la projecció del documental “La festa que som. 50 anys de Moros i Cristians a Castelló”

‘La festa que som. 50 anys de moros i cristians a Castelló’, una peça audiovisual d’Alex Garzó i Ulisses Ortiz, produïda per l’Associació Festera de Moros i Cristians i que està patrocinada per l’Ajuntament de Castelló i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana.

PUBLICITAT

El documental fa un repàs històric d’una festa que va arrelar més al nord de la Vall d’Albaida per primera vegada a partir de l’any 1972. Els moros i cristians de Castelló són els més destacats en la Ribera i les comarques adjacents des d’aleshores. Tot i que no compta amb la història dels pobles del sud, Castelló ha vist com la seua festa ha evolucionat ràpidament i s’ha convertit en referència en alguns avenços socials dins de la festa, com la inclusió de les dones com a membres de ple dret en els anys 80.

‘La festa que som’ mostra esta evolució i creixement des de la seua aparició a Castelló a principis dels 70 i com el poble ha anat integrant una festa que ja sent com a part essencial de la seua identitat.

Vos esperem

#CuerpoEuropeoDeSolidaridad #Roders #SerRoder

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací