- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

CN | Aida

Castelló s’uneix a l’innovador projecte cultural “Ser Roder” de la Comparsa Els Roders, una referència de les festes de Moros i Cristians al poble. La presentació oficial va tenir lloc el passat dissabte 20 de gener de 2024 a la seu de la comparsa i l’explicació detallada del projecte va estar a càrrec de Mar Calatayud, membre de la comparsa.

Mar Calatayud, membre de la comparsa

Aquest projecte, amb una durada prevista d’un any, té com a objectiu principal consolidar els llaços d’unió i participació entre els membres de la comparsa Els Roders. Amb un ventall variat d’activitats planificades, el projecte “Ser Roder” ofereix oportunitats úniques no sols als seus integrants, també a la resta de la ciutadania, des de sortides culturals i xerrades sobre la rica història de la comparsa fins a sessions de música en directe i visites d’estudi internacionals.

PUBLICITAT

Aquesta iniciativa destaca pel seu caràcter inclusiu i participatiu, posant de manifest el compromís dels Roders amb la cohesió del grup i la promoció de les tradicions festives del nostre poble. Tots els interessats estan convidats a unir-se a aquest apassionant projecte, tenint l’oportunitat de descobrir un grapat d’activitats com: jornada monogràfica sobre programes Erasmus+ i CES, taller de restauració de vestimenta festiva, visualitzar el documental ‘La festa que som. 50 anys de Moros i Cristians a Castelló’, xarrada “L’orige de la comparsa Els Roders”, visita al taller de Mantas Morellanas García (Morella), visita al museu dels “Xirimiters de Castelló de la Ribera” de Emili Someño, invitació d’una persona europea durant les Festes de Moros i Cristians, xarrada “Roders i Bandolerisme” a càrrec de Manel Arcos, taller de danses, visita a la “Fira Rodera” a La Llosa de Ranes, participació en la “Fira d’entitats” de Castelló, exposició fotogràfica i festa final per acabar l’any 2024.


Declaracions de Mar Calatayud

Amb els hashtags #CuerpoEuropeoDeSolidaridad, #Roders i #SerRoder, la comparsa promou l’esperit de solidaritat, la passió pels Moros i Cristians i la integració europea a través d’aquesta iniciativa innovadora.

Projecte Ser Roder – Comparsa Els Roders

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací