- PUBLICITAT -

 

La setmana comença… plujosa

Fa un parell de setmanes ningú s’haguera pogut imaginar com anava a ser el final del mes de maig (i l’inici de juny).

Quan semblava que anàvem de cap a un estiu dur o molt dur, amb una sequera sense precedents, quan els ‘chemtrelistes’ gaudíem com a xiquets llançant les seues teories conspiranoiques… l’oratge va decidir canviar i ‘regalar-nos’ un període de pluges com feia temps no recordàvem.

PUBLICITAT

Des del passat 18 de maig ha plogut cada dia en un racó o altre del País Valencià, i com passa sovint o no plou o cau tota de colp perquè hi ha hagut zones on la pluja ha quedat curta, però altres on ha plogut vora la meitat del que plou durant un any.

Onze dies de pluja seguits que a més tindran continuïtat perquè el mes de maig acabarà amb oratge variable i insegur i l’oratge també marca que el de juny vindrà amb tronades davall del braç.

Les temperatures quedaran en valors semblants als d’ahir diumenge.

Demà dimarts també serà un dia gris i plujós. Les precipitacions afectaran de matí l’interior de València i la meitat sud del País. Pluges dèbils i disperses la seua majoria. Només de forma puntual al sud podran ser moderades.

De vesprada els núvols més compactes i les pluges més abundants es registraran a l’interior on localment pot quallar alguna tempesta.

 

Dimecres tancarem el mes de maig amb tronades vespertines després d’un matí assolellat que deixarà les temperatures més altes. En aquests casos en tindre més sol augmenta l’energia que reben les capes altes de l’atmosfera on encara es manté aire fred afavorint la formació de tempestes.

L’inici del juny encara haurem d’estar atents a les tronades que puguen formar-se de vesprada al nord i a l’interior mentre que al sud l’oratge serà més estable.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -