- PUBLICITAT -

CN | Aida

Santa Bàrbara, una figura venerada en la tradició cristiana, emergeix com una inspiració de fortalesa i devoció en la commemoració de la seua festivitat el 4 de desembre. Segons la llegenda, aquesta verge i màrtir cristiana del segle III va néixer a Nicomèdia, prop del mar de Màrmara. La seua vida es veu marcada per una narrativa de confinament, tancada en una torre pel seu pare, el sàtrapa rei Dióscoro.

La història de Santa Bàrbara va més enllà dels límits geogràfics i temporals, convertint-se en un símbol de resistència i determinació davant les adversitats. El seu llegat perdura, i la festivitat en honor a Santa Bàrbara a Castelló s’ompli d’activitats que destaquen la seua influència positiva.

El cap de setmana abans d’aquest 4 de desembre, la comunitat castellonenra es converteix en participe d’una celebració rica en tradicions i ritus que recorden la vida i l’esperit indomable de Santa Bàrbara. Les Festes de Santa Bàrbara no només són una oportunitat per expressar la fe i devoció, sinó també per unir-se en alegria i la tradició.

Les Festes de Santa Bàrbara a Castelló estan ja molt pròximes i enguany estan carregades de diversió i activitats per a tots. El dia de Santa Bàrbara és el dilluns 4 de desembre, i com és tradició, Castelló honrarà a la verge màrtir cristiana del segle III.

Per aquest motiu, com es habitual en els últims anys els Festers i Festeres, de segur han elaborat un programa ric en esdeveniments per celebrar aquesta festivitat. Les festes tindran lloc del divendres 1 de desembre fins al diumenge 3 de desembre i inclouran una sèrie d’activitats.

El programa de festes sol comprendre una gran varietat d’esdeveniments, com ara una traca després de La Novena, festes especials per als més joves, xocolatades, una despertà a càrrec de les Festeres i Festers, una Missa en honor a Santa Bàrbara, una espectacular mascletà, una processó solemne per honorar a la Santa i, per a acabar-ho de rematar, un castell de focs artificials.

De segur que els Festers i Festers com organitzadors d’aquestes festes, ha contribuït de manera significativa per a garantir que els veïns i visitants de Castelló gaudesquen d’una celebració màgica i inoblidable. Aquestes Festes de Santa Bàrbara prometen ser un esdeveniment per recordar.

- PUBLICITAT -