- PUBLICITAT -

Sant Antoni Abat o del porquet, patró dels animals, celebrat amb devoció a Castelló | galeria i vídeo |

CN | Aida | Joanjo Puertos

Aquest passat diumenge, 21 de gener centenars de persones de Castelló i voltants es van reunir per celebrar la tradicional festa de Sant Antoni Abat, el patró dels animals. La festivitat va començar amb una missa a les 12.00 h a l’Església de Castelló, seguida de la benedicció dels ‘panets’ i la de les mascotes i animals.

Sant Antoni Abat, un eremita egipci del segle III, va ser el protagonista d’aquesta festivitat. Segons la història, Sant Antoni va descobrir la saviesa i l’amor divins a través de l’observació de la naturalesa. A partir d’aquesta revelació, va adquirir el costum de beneir els animals i les plantes. Després de la seua mort, va ser invocat com a patró dels ramaders i protector dels animals domèstics.

PUBLICITAT

El recorregut tan eqüestre com a peu, va partir de la plaça de l’Ermita a les 13.00 h, captivant l’atenció centenars d’assistents que esperaven a les voreres el seu pas, amb una desfilada de cavalleries i animals de companyia de diverses espècies. Els participants van mostrar la seua devoció al sant, recordant la seua relació amb la saviesa i l’amor divins a través de la naturalesa.

Castelló Notícies va estar present per captar aquest moment especial, amb declaracions dels participants i una visió de l’esdeveniment en un vídeo exclusiu i una galeria de fotos, disponible per compartir picant ací. La comunitat va destacar la importància de Sant Antoni com a protector dels animals i va demostrar l’afecte i la consideració que tenim cap als nostres amics.

Sant Antoni del Porquet 2024

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -