- PUBLICITAT -

 

COMUNICAT D’AJORNAMENT DE LES FESTES MAJORS I DE MOROS I CRISTIANS DE CASTELLÓ 2020.

El proppassat 23 d’abril es va convocar un Consell Municipal de Festes extraordinari amb un únic punt de l’ordre del dia: la possibilitat d’ajornar les Festes Majors i de Moros i Cristians que se celebren a Castelló durant la darrera setmana del mes d’agost.

Durant la reunió, es van traslladar les opinions de tots els representants dels partits polítics amb presència a l’Ajuntament, i de les diferents entitats que formen part del teixit fester de la localitat (JLF, AFMIC, Festers i festeres de Castelló i Festers de Santa Bàrbara) amb la intenció de cercar el consens necessari i prendre una decisió complicada, però absolutament necessària, i que ve al cas per la necessitat de frenar les especulacions i ajudar els qui ja preparen amb molt d’esforç les Festes.

La decisió, presa per unanimitat, i sempre d’acord a les directrius marcades per les institucions sanitàries, va ser l’ajornament al 2021 de tots els actes que se celebren durant les Festes Majors i de Moros i Cristians de Castelló.

L’ajornament suposarà també que els càrrecs representatius de festers i festeres seran assignats a les mateixes persones que enguany els ostentaven, per la qual cosa, i a partir de la present data, seran festeres i festers els qui durant l’any en curs complisquen els 21 anys.

PUBLICITAT

A més a més, tots els representants al Consell de Festes van traslladar la necessitat de fer pedagogia perquè tothom entenga que la prioritat en estos casos tan extraordinaris és garantir la salut i el benestar de tota la ciutadania, així com fer prevaldre la solidaritat davant els casos dramàtics a què conduirà esta crisi. A més, es va deixar una porta oberta a organitzar alternatives durant el període festiu sempre que les autoritats sanitàries ho permeten, deixant clar que en CAP CAS els actes esmentats seran multitudinaris.

Finalment, volem que el present comunicat puga servir per fer arribar a tota la ciutadania els ànims i la força necessària per a superar esta terrible pandèmia. Són dies difícils i durs, però ara més que mai hem de recordar el poeta i pensar que res no podrà mai “amb un poble alegre, unit i combatiu”.

Castelló, a 25 d’Abril de 2020

Atentament
Consell Municipal de Festes.

- PUBLICITAT -