PUBLICITAT

 

Les Falles o qualsevol celebració sorollosa, fins i tot una tempesta, poden convertir-se en un suplici per a moltes de les nostres mascotes i disparar els seus nivells d’estrés i ansietat. Què podem fer per a ajudar-los? En primer lloc, comprendre per què s’espanten tant els animals amb els petards.

Entenguem als gossos i gats amb por als petards.

És fàcil entendre que per a un gos (i un gat), l’oïda és molt més sensible que la nostra, aquests sorolls siguen molt desagradables i, a més, solen ser sobtats i inesperats, la qual cosa pot agreujar encara més la seua por, perquè no pot predir-lo. I no podem oblidar el següent: no poden identificar l’origen i, facen el que facen i vagen on vagen, no poden escapar d’això. Tot això farà que se senten molt insegurs i vulnerables.

D’altra banda, poden influir experiències negatives passades, així com una deficient socialització en l’edat primerenca amb aquests estímuls. La genètica també té molt a dir, ja que la por és alguna cosa que es pot heretar.

A més de tractar de tranquil·litzar-lo, crear una zona segura i esmorteir els sorolls ajudarà al fet que el teu gos visca millor l’època de petards.

PUBLICITAT

Redacció CN

- PUBLICITAT -