- PUBLICITAT -

 

Des de la Regidoria d’Educació per mitjà de la Comissió d’Activitats Extraescolars vos mostrem els relats guardonats al II Concurs de relats breus de Fira.

Totes i tots s’han esforçat molt i mostra d’això són els magnífics resultats que hem obtingut.

Cada dia publicarem un relat breu, a continuació llegireu uns dels relats guanyadors que vam escriure amb motiu de la Fira 2021, esperem que vos agraden.

Samuel Peñalva Tomàs, amb el relat ‘Un dia molt especial’, guardonada dins de la categoria de 2n d’ESO.

PUBLICITAT

UN DIA MOLT ESPECIAL

Fa molt anys  jo era menudeta i vivia a Castelló. Un dia digueren els meus pares que portaven l’aigua de regar i jo vaig pensar que això  a mi i a les meues  amigues qué més  ens  donava. Ens deien que era una cosa molt important per al poble i que farien una gran festa per celebrar-ho. Tothom estava molt il·lusionat, ja que el meu poble és un poble de llauradors. La gran sorpresa va ser que el dia tretze de desembre, dia que arribà l’aigua al meu poble, jo vivia al costat de l’església i les campanes no paraven de sonar. Aleshores, vaig eixir a la porta de casa i la plaça estava plena de barracons, castanyers i datilers. Quina alegria! Havia vingut la fira a Castelló!

Les meues amigues i jo estàvem molt contentes perquè hi havia atraccions a les que pujàvem i pujàvem sense parar: als cavallets, a les barques, als voladors: quina felicitat teniem! Passàrem un dia inoblidable, quasi no me’n recorde que era el meu aniversari! Per cel·lebrar-lo ens n’anàrem a ma casa perquè estavem gelades del fred que feia i la meua mare ens havia fet una tassa de xocolate calentet i una coca de llanda.

Ara ja ha passat el temps i, jo, eixa xiqueta que any rere any anhelava que vinguera el dia de la fira, m’he convertit ja en àvia i avui sóc jo la que, amb molta  estima, els prepare el xocolate calentet als meus néts que vénen de la fira amb la careta gelada i els ulls brillants de l’emoció de pujar als cotxes de xoc, a les “colxonetes” i també a ensenyar-me el que han guanyat al barracó del tir d’escopeta.

Ells em porten (a la seua àvia) uns xurros i uns dàtils, ja que jo no puc anar ja a gaudir d’eixa fira que ha format part dels moments més importants de la meua vida i de la de tants castelloners que gaudixen cada any quan arriba.

Gràcies a aquells llauradors que dugueren l’aigua al meu poble tenim una fira molt important formada per atraccions, plantes i flors. També una fira comunitaria i per una altra banda tir i arrossegament i una fira medieval.

El millor del dia de Santa Llúcia, un dia molt important per a tot el poble de Castelló, és veure com els xiquets i xiquetes de totes les edats s’omplin d’alegria i d’il·lusió perquè ha arribat la fira de Castelló.

Guanyadors dels II concurs de Relats Breus de Fira 2021

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací