- PUBLICITAT -

 

Des de la Regidoria d’Educació per mitjà de la Comissió d’Activitats Extraescolars vos mostrem els relats guardonats al II Concurs de relats breus de Fira.

Totes i tots s’han esforçat molt i mostra d’això són els magnífics resultats que hem obtingut.

PUBLICITAT

Cada dia publicarem un relat breu, a continuació llegireu uns dels relats guanyadors que vam escriure amb motiu de la Fira 2021, esperem que vos agraden.

Mireia López Sahuquillo, amb el relat ‘La Fira’, guardonada dins de la categoria de 4t d’ESO.

LA FIRA 

Però que nerviosa estic! En no res arribarà la fira de Santa Llúcia al poble. I… és una de les meues festes preferides! A més a més, desembre, també, és un mes ple de festivitats, doncs,en unes dies serà Nadal.

Però parlem de la fira, d’acord? Wow! Quantes coses hi ha a la fira! Tantes, tantes que no sé quina d’elles em fa disfrutar més. Potser passar temps amb els amics, o l’ambient al carrer. Pujar i baixar de les atraccions o el passejar amunt i avall xafardejant els productes exposats a les parades. Clar que sí! No puc oblidar-me del concert i dels passacarrers que la meua banda de música, la Lira Castellonera, fa per commemorar esta fira. I… és que Santa Llúcia ens ha de protegir la vista, estimada patrona del poble de Castelló. Quin espectacle més divertit! Tradició i folclore vestits de costums i innovació garantint un temps d’entreteniment a menuts i majors que, malgrat el fred, han eixit al carrer.

No vull oblidar-me de les associacions i entitats, veïns i veïnes del poble, que demanen col·laboració a canvi d’un trosset de coca o un xupito de mistela. Papereta de loteria per ací, paperetade loteria per allà… arribem al raconet de les paredes, les paradetes medievals que ens transporten a l’edat mitjana per la vestimenta dels comerciants i per l’artesania dels productes que ofereixen. En fi! La fira és una meravella.

Tot i que a Castelló és més xicoteta que a Cocentaina, m’ho passe d’allò més bé!

Hi ha gran quantitat d’atraccions per a menuts com trenets, diversos tipus de matalassos i més coses. També hi ha atraccions per a més majorets, com el vaixell, la llagosta, l’escorpí i el meu preferit els cotxes de xoc. Però anar a la fira no significa que hages de pujar a les atraccions, pots, també, provar a tirar en els tirs i si tens sort, guanyar premis. A la fira també hi ha les paradetes de menjar: xurros, llepolies, dàtils, torrons, panotxes de blat, fruita deshidratada, menjars calents i postres. Jo sempre busque per esta època les castanyes: m’agraden torrades. Són boníssimes!

Diumenge és el dia gran de fira. Malgrat ser l’últim dia que està la fira, és quan més gentva. Sobretot al matí ja que fan moltes activitats: una d’elles són els cabuts, una festa tradicional europea.

Este any però, serà especial, doncs, portem dos anys sense poder gaudir d’aquesta festa tan especial que, a més a més, obri el Nadal, i això fa siga que siga encara més espectacular.

Ei, ei! Que ja veig els farolets de llum, els carrers a rebentar de parades i atraccions en marxa!. Ja m’imagine amb un cucurutxo de castanyes torrades a la mà o els xurros amb xocolate al desdejuni.

Però, sobre tot, fem entre tots que no s’obliden les tradicions perquè amb tot açò tindrem, també, espectacle i diversió garantits tant per a grans com per a menuts. I… vingueu al concert i participeu dels passacarrers. Fem que el poble s’òmpliga de soroll i d’il·lusió.

Guanyadors dels II concurs de Relats Breus de Fira 2021

- PUBLICITAT -