Una vegada més la Societat Musical Lira Castellonera a través del seu projecte ELS ANELLS INGRÀVIDS, organitza el que serà l’últim acte de la seua agenda cultural de 2018.
Totes les activitats que s’han realitzat des de que es va iniciar el projecte, han tingut un perfil innovador i creatiu poc habitual en el panorama escènic de Castelló. Recordem Els Clàssics en Silenci? Aquell concert amb la premissa de no escoltar aplaudiments fins que l’últim acord de la vetlada deixara de sonar.
Com no, també remarcable el segon diumenge de Pasqua, quan els membres de les seccions de saxos i metalls i 4 extraordinàries veus solistes, sota la direcció de la mestra Beatriz Fernàndez, posaren música a la Missa de Glòria celebrada a l’Església amb una composició de Vaugham Williams.
Recordem la matinal a la plaça de l’Om amb els 69 Pasdobles, on reunirem molta gent per fer un tast dels productes del nostre veí Salva Pereperez al temps que escoltàvem coneguts pasdobles de la mà de la nostra banda dirigida pels mestres Raúl Seguí i Ignasi Climent. Aquella mateixa vesprada gaudirem d’una sessió de cinema mut, projectada sobre la paret que tantes pel·lícules ha vist al REX, amb la presentació impecable de Lambert Giner i la música al piano del nostre veí i impressionant artista Héctor Francés. Tots dos ens transportaren al cinema en els seus orígens. El títol d’aquell espectacle va ser L’Art amb L’Art.
Una setmana després celebrarem el dia de les Mares amb La Mare dels Vents. El concert del quintet Gravitas Sine format per els músics locals Martín Carrascosa Puertos, Rubén García Ferrando i Marcos Badal Clar i els seus companys Anna Soriano Serrano i Rafael Perelló Marzo. Un concert combinat amb repertori clàssic per a la formació de cambra amb tocs lleus de poesia en les veus de Rafael Estrada i Eduardo Benetó.
Passat l’estiu, inaugurarem el curs. La impressionant secció de saxos de la banda, enceten l’espectacle amb l’Ingràvid Sax Quartet, format per Carlos Benavent, Pepe Poveda, Màxim Martínez i Andreu Puertos. Finalitza l’acte amb la secció completa sobre l’escenari amb la sorprenent i racial balladora local Paula Caldés Martorell. Paula interpretà una coreografia pròpia sota el marc sonor de la Dansa Ritual del Foc de Manuel de Falla.
Per a la festivitat de Santa Cecília, les seccions de flautes, clarinets i metalls, dirigides per la mestra Beatriz Fernàndez, ens ofereixen una mostra de treball al voltant de la Música de Cambra. Interpreten sorprenents adaptacions de peces simfòniques i d’entreteniment que van fer gaudir al públic que va assistir a l’auditori. L’entrada és gratuïta però el públic que assisteix a l’auditori deixa la seua inestimable col·laboració en forma de donatius a l’eixida dels concert. Tot un símptoma de complicitat formidable que en realitat és el que el projecte d’ELS ANELLS INGRÀVIDS porta implícit des de la seua gènesi.
Ara ens queda el darrer espectacle. Es tracta d’un recital de poesia que tancarà el frenètic ritme d’activitats extraordinàries que a portat a terme la Societat Musical. El recital l’oferirà el nostre veí i rapsoda Eduardo Benetó, acompanyat per Rafael Estrada (veu i guitarra), Enric Ribes Martorell (guitarra) i Martí Bravo Requena (violí).
Eduardo ha enregistrat el seu segon àlbum titulat Les Paraules Somnàmbules, una selecció dels poemes que l’han acompanyat la seu llarga vida entre andamis i murs. Buesa, Neruda, Lorca, Machado, etc. Presentarà l’àlbum Ana López i serà la mestra de cerimònies. La part singular de l’esdeveniment, a banda de gaudir de la seua veu i interpretació, és que Eduardo donarà íntegra la recaptació que genere la venda dels discos al projecte ELS ANELLS INGRÀVIDS. Gràcies Eduardo!
Vos esperem el diumenge 30 de desembre a l’auditori Rex a les 19:30 per que ens acompanyeu a escoltar eixes Paraules Somnàmbules.
Bones Festes
Els Anells Ingràvids
Societat Musical Lira Castellonera