- PUBLICITAT -

 

Hui dimarts 9 de març, Representants de la plataforma “Reciprocitat Ara”, Toni Infante, Manel Rodríguez-Castelló i Manel Carceller han mantingut una reunió amb Pere Rostoll, Director de Relacions informatives de la Generalitat Valenciana. “Reciprocitat ara”, amb el suport de Decidim i de la Plataforma per la Llengua, realitza la seua tasca des de fa més d’un any. La campanya ha posat de nou la plena reciprocitat de recepció dels mitjans de comunicació públics en llengua pròpia en l’agenda política valenciana, tal com ha reconegut el mateix Director General.

En la reunió, mantinguda al palau de la Generalitat, s’ha valorat positivament la proposta d’incorporació de la radiotelevisió valenciana À Punt mèdia al nou mitjà digital Bon dia TV, amb participació de TV3 i d’IB3. Pere Rostoll ha escoltat les peticions dels representants de “Reciprocitat Ara”, a favor de la recepció de les ràdios i televisions en valencià/català, en el sistema digital terrestre, de manera normalitzada. La recuperació de la recepció de TV3 al País Valencià s’ha considerat com una qüestió de reparació de drets lingüístics, agredits durant el govern de la Generalitat en mans del PP.

Palau de la Generalitat

En concret, en la reunió s’han plantejat dues propostes immediates. La conveniència d’impulsar una iniciativa de les Corts Valencianes demanant a l’administració de l’Estat espanyol la concessió del segon múltiplex d’emissions radiotelevisives i l’ús del múltiplex de telecomunicacions actual, que opera al territori valencià, per a emetre el senyal de TV3, d’IB3 o de Catalunya Ràdio al País Valencià, tal com es fa a les Illes Balears. Segons la consideració de Pere Rostoll, hi ha un problema de possible pèrdua de qualitat de l’emissió de TV3 al territori valencià, si s’aprofita l’actual múltiplex. En l’entrevista s’ha acordat, finalment, mantindre una nova trobada dels representants de “Reciprocitat ara” amb el Director de Relacions Informatives al mes d’abril per a continuar estudiant les possibilitats de les propostes.

PUBLICITAT

Reciprocitat ara

- PUBLICITAT -