- PUBLICITAT -

 

La inestabilitat i la pluja guanya terreny

Estem a l’aguait de les conseqüències que puga tindre la DANA que entre hui i demà afectarà el País Valencià. Una DANA primaveral que ens tindrà ben atents perquè no serà de llarga durada, però confiem que puga deixar un bon regó en bona part del País Valencià.

La inestabilitat es manifestarà hui de fora progressiva. A partir de migdia els núvols es faran més compactes i podran registrar-se les primeres precipitacions al litoral de les comarques centrals.

PUBLICITAT

Les previsions donen pluja i tronades de vesprada al nord, per on entrarà la massa d’aire freda que ens arriba des de França i que demà a migdia travessarà els Pirineus.

El descens tèrmic iniciat ahir tindrà hui continuïtat amb màximes que al nord quedaran per davall dels 20 graus i a la resta per davall dels 25 graus.

Demà divendres caldrà mirar al cel des de primera hora i eixir de casa amb paraigües perquè les precipitacions seran localment intenses i en forma de tempesta. Pense que les pluges més fortes avançaran de nord a sud i que les més abundants es registraran a la meitat sud del territori, on durant la nit i matinada continuarà plovent.

L’inici del cap de setmana encara quedaran restes d’inestabilitat sobretot a la franja costanera del sud, però de seguida aniran trencant-se els núvols i imposant-se el sol. No obstant això, l’ambient de dissabte encara serà fresc.

Diumenge serà el mestral l’encarregat d’agranar el cel de núvols i a poc a poc aniran pujant les temperatures. Ascens tèrmic que dilluns serà més pronunciat.

Passeu bon dijous… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -