- PUBLICITAT -

 

Hui divendres, a Carlet, al Saló Giner, l’amic Ramon Trullenque Peris serà nomenat Fill Predilecte d’aquesta ciutat de la Ribera Alta. Metge cirurgià, excap del servei de cirurgia de l’Hospital General i exprofessor de la Universitat de València, a més, arran de la seua jubilació es va llicenciar en Història en aquesta mateixa Universitat.

PUBLICITAT

Nét de farmacèutic i fill i gendre de metges, Ramon Trullenque heretà de son pare i del seu sogre l’ànsia de conèixer. Com va declarar Trullenque, son pare i el seu sogre van ser “dos exemples que dirigiren la meua formació” i aquelles persones que ell ha volgut imitar. El 1966 el Dr. Trullenque va obtindre per oposició la plaça de cirurgià de l’Hospital General de València i el 1974, la de cirurgià cap d’equip del Servei de cirurgia de l’Hospital General Universitari de València. Fruit del seu treball com a investigador, l’amic Ramon Trullenque ha escrit diversos articles en vora 400 revistes i 700 comunicacions en congressos nacionals i internacionals. A més, ha dirigit prop de 30 tesis doctorals i degut al seu prestigi professional, ha estat president de la Societat Valenciana de Cirurgia i vicepresident de la Societat Espanyola de Cirurgia.

1- Joan Puchalt 2- Antoni Signes 3- Josep Maria Ruix 4- Vicent Moreno 5- Joan Carles Jover 6- Francesc Llorens 7- Eduard Guillot 8- Josep Miquel Bausset 9- Agustí Ventura 10- Rafel Buforn 11- Rodolf Soler 12- Ramon Trullenque 13- Josep Lluis Bausset 14- Francesc Jover 15- Vicent Micó 16-Vicent Moreno (fill)

Amb aquest nomenament del Dr. Trullenque com a Fill Predilecte de Carlet, l’Ajuntament d’aquesta ciutat honora aquest “homenot”, que per la seua passió per la ciència i pel coneixement, és com un nou humanista del renaixement.

Fruit de la seua ànsia per conèixer i per transmetre el seu saber, Ramon Trullenque ha escrit els següents llibres: Història de Carlet. Dues mirades diacròniques (2010), Medicina i gènere. La incorporació de les dones a la medicina (2013), Gent del meu poble (2015) i L’estat actual de la medicina. Perspectives de futur (2017). Cal destacar que abans d’aquests llibres, el 2002 el Dr. Trullenque va publicar el Manual de cirurgia abdominal, el primer tractat sobre aquest tema escrit en valencià.

Josep Lluís Bausset, Joan Fuster i Ramon Trullenque

Gran amic de mon pare i de Joan Fuster, Ramon Trullenque és un referent, tant pel que fa a la investigació i a la docència com també pel que fa a la defensa de la nostra llengua i del nostre País. Compromès en la lluita per la democràcia, Ramon Trullenque és un exemple de dignitat i un treballador incansable per la nostra cultura. Membre de la Tertúlia del Micalet, (que estigué abans a les cafeteries de València, Oltra i San Patricio) el Dr. Trullenque deia que aquesta tertúlia era “un espai de llibertat que (durant la dictadura) ens mantenia la il·lusió de que les coses canviarien per a bé i on hi acudíem per parlar de tot allò que no era possible fer al carrer”.

Desgraciadament hui no podré fer-me present a Carlet en l’homenatge que l’Ajuntament ofereix al Dr. Trullenque, tot i que estaré ben representat per les meues germanes. Però la meua amistat amb ell (que he heretat dels meus pares) farà que, malgrat la distància física, sí que estiga ben a prop seu i de Lina, la seua esposa, per manifestar-los el meu afecte, la meua admiració i el meu reconeixement.

Quan l’Ajuntament de Carlet honora el Dr. Trullenque, fa un acte de justícia, ja que la seua figura i la seua obra el fan ben mereixedor d’aquest guardó de Fill Predilecte de Carlet.

Josep Miquel Bausset

- PUBLICITAT -